Ako uživate u izdašnim slanim tortama, a ostalo vam je malo pečenih paprika, ovaj recept ne biste smeli da zaobiđete.

Slanih torti se obično setimo u sezoni slava, ali u njima i te kako možemo da uživamo cele godine, naročito zahvaljujući tome što ima toliko recepata da uvek u kući možete pronaći sve što vam treba.
One se prave brzo i jednostavno, a ova koju vam danas predstavljamo ne traži ni da uključite rernu – potrebno je samo malo truda za nezaboravan obrok.
Sastojci:
- 2 kuvana jajeta
- 10 pečenih paprika
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 200 ml majoneza
- 200 g kačkavalja (sečenog na listiće)
- 200 g šunke (sečene na listiće)
- so, biber i ulje po potrebi
- 5 maslina
Priprema
- Oljuštite pečene paprike, pa ih ispohujte.
- Prohlađene paprike ređajte po dnu vatrostalne posude, pa preko namažite fil od pomešanog majoneza, pavlake i krem sira, koje ste začinili po ukusu.
- Preko poređajte listove šunke, pa ponovo poređajte paprike.
- Zatim opet nanesite fil, a zatim ređajte kačkavalj, pa fil.
- Na kraju izrendajte kuvana jaja i ostatak šunke i ukrasite sitno seckanim maslinama.
BONUS VIDEO
Trik za brzinske punjene paprike
( Glossy, T.S.R. )