Ovu paradajz čorbicu možete da jedete uz prepečen hleb ili feta sir.
Trenutno je sezona paradajza, koji možemo da iskoristimo na mnogo načina.
Neki najviše vole da ga jedu u salati, neko u vidu sataraša, a bogami, određena grupa ljudi obožava da jede paradajz čorbu.
Ova čorba se sprema veoma jednostavno i može da zameni i ceo obrok.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- koren peršuna
- koren paškanata
- komad celera
- nekoliko listova celera
- 500 gr kuvanog paradajza
- 1 kašika brašna
- aleva paprika
- so
- biber
- vegeta
Priprema:
Izdinstajte povrće na malo ulja desetak minuta, pa dodajte kašiku brašna i malo aleve paprike.
Sve lepo izmešajte i sipajte vodu, a potom i paradajz.
Dodajte nekoliko lista celera, nekoliko zrna bibera, lovorov list i ostavite da se čorba kuva dok povrće ne omekša.
Pred kraj dodajte začine (obavezno i list peršuna) i malo šećera.
Sklonite čorbu sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji.
BONUS VIDEO
KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA