brza jela

Recept za najjednostavniju paradajz čorbu! Lagano, zasitno & zdravo jelo koje će vas osvežiti u letnjim danima

Ovu paradajz čorbicu možete da jedete uz prepečen hleb ili feta sir.

Paradajz čorbafoto: Shutterstock/rahmi ayu

Trenutno je sezona paradajza, koji možemo da iskoristimo na mnogo načina. 

 

Neki najviše vole da ga jedu u salati, neko u vidu sataraša, a bogami, određena grupa ljudi obožava da jede paradajz čorbu.

 

Ova čorba se sprema veoma jednostavno i može da zameni i ceo obrok.

 

 

Sastojci:

 

  • 3 šargarepe
  • koren peršuna
  • koren paškanata 
  • komad celera
  • nekoliko listova celera
  • 500 gr kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • vegeta

 

Priprema: 

 

Izdinstajte povrće na malo ulja desetak minuta, pa dodajte kašiku brašna i malo aleve paprike. 

 

Sve lepo izmešajte i sipajte vodu, a potom i paradajz.

 

Dodajte nekoliko lista celera, nekoliko zrna bibera, lovorov list i ostavite da se čorba kuva dok povrće ne omekša. 

 

Pred kraj dodajte začine (obavezno i list peršuna) i malo šećera. 

 

Sklonite čorbu sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji.

 

BONUS VIDEO

 

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA