prste da poližete!

Bogat ručak za manje od 300 dinara: Sočna piletina koju možete služiti uz makarone, pirinač, krompir ili salatu (RECEPT)

Ovako pripremljen ručak nije mnogo kaloričan, a vrlo je ukusan i zasitan. Najbolje od svega je što se pravi brzo i jednostavno i ne košta mnogo!

Piletina u kremastom sosu za ručakfoto: Tatiana Volgutova/Shutterstock

Piletina je uvek dobar izbor, bilo da pokušavate da smršate, pazite na zdravlje ili samo uživate u ukusu pilećeg mesa, a posebno su jela na bazi piletine popularna u toplim mesecima.


Zato je odličan predlog za letnji ručak piletina u kremastom sosu, a ako joj dodate i prave začine – čeka vas nezaboravan obrok!


Možete je jesti kao glavno jelo, uz hleb i salatu, a odlično ide uz pirinač, pire krompir i testeninu.

Sastojci:

 

  • pileće grudi
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 šake oraha
  • svež bosiljak po želji
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu


Priprema

 

  1. Isecite pileće grudi na šnicle i posolite ih, pa ostavite da odstoje pet minuta.
  2. Potom ih propržite u podmazanom tiganju, dok ne porumeni.
  3. U secka ubacite orahe, maslinovo ulje, beli luk, biber i bosiljak, pa sve nalijte pavlakom za kuvanje i blendajte dok se sve lepo ne sjedini i ne usitni.
  4. Tom tečnošću prelijte piletinu, dobro promešajte, ostavite da se krčka tri minuta, pa ostavite da stoji na isključenoj ringli dok je još topla.

Služite uz kuvanu testeninu, pirinač, krompir na bilo koji način ili mnogo zelene salate.

 

BONUS VIDEO

Lignje na mornarski način