Samo JEDNA POSUDA, pola sata i gotov je ručak za DVA DANA: Sve iseckaj, sipaj u šerpu, začini, gurni u rernu i uživaj!

0

Ukoliko nemate ručak, ali ni mnogo vremena, ovaj recept će vas oduševiti 

UKUSAN RUČAK ZA POLA SATA IZ JEDNE POSUDE
UKUSAN RUČAK ZA POLA SATA IZ JEDNE POSUDE foto: Profimedia

Tokom velikih letnjih vrućina najbolje je spremiti i uživati u ukusnim jelima od povrća, koja se brzo spremaju i još brže nestaju s tanjira.

 

Jela od tikvica, paprika, krompira omiljena su tokom vrućina.

 

Donosimo vam recept za ukusno jelo koje se sprema za tili čas, a toliko je ukusno da nikada ne može da dosadi.

Recept:

 

  • 6 pilećih bataka bez koske
  • 200 g kukuruza
  • 200 g graška
  • 3 krompira
  • 3 šargarepe
  • 2 paprike
  • glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • malo belog luka u prahu
  • 50 ml ulja
  • začini
  • 200 g pirinča
  • 250 g kačkavalja
RECEPT ZA BRZINSKI RUČAK OD POVRĆA I MESA
RECEPT ZA BRZINSKI RUČAK OD POVRĆA I MESA foto: Youtube Printscreen

Priprema:


U vatrostalnu posudu stavite meso koje ste prethodno usolili, zatim odozgo poređajte povrće, oprani pirinač i prelijte sa 3 čaše pilećeg bujona i ulje. Ako nemate kockicu za supu, može i da se razmuti malo suvog začina u vodu i da se time prelije.

 

Stavite u rernu na pola sata, a potom izvadite i meso izvucite na površinu tako da kožica bude ka gore, da bi se lepo zapekla. Vratite u rernu na još 15 minuta na 220 stepeni.

 

Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti. Nakon 15 minuta izvadite, proverite da li je meso pečeno, i ako jeste dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali.

Isključite rernu i vratite vatrostalnu da u nju samo koliko da se kačkavalj istopi. To je sve, uživajte, prijatno.

 

 

makonda-tracker