morate ih probati

Za doručak, ručak, užinu & večeru: Slani uštipci iz tiganja spremni su za 15 minuta – i neodoljivi ukusni

Uz ovaj recept, sigurno ćete ih praviti iznova i iznova.

Ovaj recept ćete obožavatifoto: Shutterstock / V Dragana

Miris domaćih uštipaka koji se širi iz kuhinje uvek probudi osećaj topline i nostalgije. Bilo da ih pravite za doručak, brzu večeru ili kao grickalicu uz jogurt, slani uštipci su uvek pun pogodak.

 

Najlepši deo? Za njihovu pripremu potrebno je svega 15 minuta! Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi uštipci su jednostavni za pripremu i ne traže puno sastojaka. Idealni su za dane kada vam se jede nešto brzo, ukusno i domaće.

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g brašna (po potrebi malo više ili manje, testo treba da bude gusto, ali mekano)
  • 100 g sitno iseckane šunke ili sira (opciono)
  • Svež peršun ili mirođija (po želji)
  • Ulje za prženje

 

Priprema:

 

  1. U većoj činiji umutite jaja, dodajte jogurt i so pa sve lepo sjedinite.
  2. Dodajte prašak za pecivo i postepeno umešajte brašno dok ne dobijete gusto, ali meko testo (malo gušće od testa za palačinke).
  3. Po želji umešajte šunku, sir i seckani peršun ili mirođiju.
  4. U tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
  5. Kašikom vadite testo i spuštajte ga direktno u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minuta sa svake strane).
  6. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako da testo brže naraste