da li ste probali?

Domaće lepinjice iz tiganja po receptu Maše Memedović: Trik za najmekše testo leži u ovom tajnom sastojku

0

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete preukusne lepinjice.

Jednom kad ih probate, lepinjice iz tiganja ćete jesti svaki dan
Jednom kad ih probate, lepinjice iz tiganja ćete jesti svaki danfoto: Shutterstock/SAM THOMAS A

Hlepčići ili lepinjice su uvek potrebni u kuhinji, jer uz omiljeni komad suhomesnatog, salatu ili namaz predstavljaju savršen i zasitan obrok.

 

Maša Memedović je na društvenoj mreži TikTok podelila recept za domaće lepinjice iz tiganja za koje vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.

 

Tajni sastojak ovog testa je grčki jogurt, koji mu daje posebnu mekoću, dok mu maslinovo ulje i beli luk doprinose bogatom ukusu. 

Sastojci:
 

  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 2 šolje mlake vode
  • 4 šolje brašna
  • par kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike grčkog jogurta
  • so


Priprema:

 

Umutiti kvasac i šećer sa vodom, pa ostaviti da odstoji 15 minuta, da se kvasac aktivira. Potom dodati brašno, ulje, so i jogurt.

 

Sjediniti u činiji, pa dodajte još brašno ako je potrebno.

 

Potom testo stavite na radnu površinu i mesite dok se više ne lepi za prste. 

 

U drugu činiju stavite maslinovo ulje i ostavite testo da odstoji makar sat vremena. Potom ga podelite na jednake loptice, koje treba opet da pokrijete i ostavite još petnaestak minuta. 

 

Zagrejte tiganj na najvišoj temperaturi. Za to vreme loptice razvucite oklagijom i pecite u tiganju koji ste prethodno premazali maslinovim ulje.

 

Pecite sve dok ne vidite balončiće na lepinji, a onda okrenite na drugu stranu.

 

Na kraju, premažite je maslacom ili uljem u koje ste dodali sitno naseckani beli luk i peršun. 

 

 

BONUS VIDEO

 

Konstrakta mesi hleb

 

makonda-tracker