postaće vam omiljeni slatkiš

Ne peče se i topi se u ustima: Brzi kolač sa makom i belom čokoladom za koji će vam svi tražiti recept

Jede vam se nešto slatko, a ne znate šta biste? 

Jednostavan kolač koji uspeva svimafoto: Shutterestock / Ahanov Michael

Tragate za brzim i jednostavnim receptom za ukusni dezert? Ukoliko ste ljubitelj makaovaj kolač ćete zavoleti i više od štrudle sa makom

 

Priprema se veoma brzo, a fantastičan spoj maka i bele čokolade se topi u ustima.

 

Najbolje je da ga pravite dan ranije, pa da ga ostavite da prenoći u frižideru i stegne se.

 

Sastojci:

 

  • 150 grama šećera
  • 600 ml mleka
  • 4 kašike griza
  • 200 grama mlevenog maka
  • 1 vanilin šećer
  • 300 grama mlevenog keksa
  • 150 grama maslaca
  • 200 grama bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Zagrejte na srednjoj vatri šećer, vanilin šećer, mleko, mak i griz. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, a potom dodajte mleveni keks i maslac. Mešajte dobro dok se maslac ne otopi i smesa postane kompaktna.

 

Izlijte smesu u kalup za čizkejk i stavite u frižider.

 

Potom na srednjoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

 

Glazuru prelijte preko kolača i stavite u frižider da se ohladi.

 

BONUS VIDEO

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač