Jednostavan recept za slatkiš sa jagodama koji će uspeti i početnicima u kuhinji
Sezona jagoda nam pruža priliku da uživamo kako u svežem voću tako i u raznim slatkišima koji mogu da se spremaju sa ovim voćem.
Kolač koji vam danas predstavljamo se sprema veoma jednostavno tako da i potpuni početnici u kuhinji mogu da se pohvale ukusnim dezertom.
Osim jednostavnosti, slatkiš se sprema brzo, a jedino je nezgodno što morate da čekate da se stegne i ohladi tokom noći.
Sastojci:
Za podlogu:
- 350 gr mlevenog keksa
- 170 gr putera
- 7 kašika soka od pomorandže
- 300 gr jagoda
- 100 gr pečenih lešnika
Za preliv
- 350 gr bele čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 100gr putera
Priprema:
Kako biste napravili podlogu, sjedinite mleveni keks sa puterom i sokom od pomoranže, a onda je stavite u kalup za čizkejk.
Preko podloge pospite jagode koje ćete iseći po želji (na polovine ili ih stavljajte cele) i pečeni lešnik.
Potom napravite preliv tako što ćete ugrejati slatku pavlaku do vrenja. Potom sklonite šerpu sa ringle, dodajte belu čokoladu i maslac.
Kada se otopi, a zatim promešati i prelijete preko jagoda i lešnika.
Ostavite kolač u frižideru, najbolje preko noći da bi se lepo stegnuo.





