bili su omiljeni par

"Volim te, ali... Ona je Madona!" Velika ljubav završila se pevačicinim slomljenim srcem – ali ne jer je izgubila njega

Rečenica kojom je režiser ostavio devojku zbog Madone inspirisala je jedan čuveni hit, a njihova ljubav bila je burna i strastvena. Ipak su se razišli, ali tek onda su nastali pravi problemi: borba zbog koje se pop kraljica raspala pred publikom.

Gaj Riči i Madona na premijeri filma "Rocknrolla" 20008. godinefoto: Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia

Kraljica pop muzike Madona jedna je od najvećih senzacija 20. i 21. veka i žena koja je bila dovoljno hrabra, kreativna i sposobna da pokrene veliku revoluciju osamdesetih kada je reč o muzici, modi i rušenju tabua.


Vizionarka, revolucionarka i neko ko je pokrenuo sve ono što njene mlade koleginice rade danas, Madona je bila i ostala večita inspiracija, a mnogima i tiha patnja.


Pevačica je ljubila koga je htela, imala veze i s muškarcima i sa ženama, a nikada nije krila ko je bio njena najveća ljubav.

Kada je reč o onom formalnom delu, Madona se udavala dvaput, a posle braka sa Šonom Penom naredni put je rekla "da" tek jedanaest godina kasnije, kada ju je zaprosio britanski režiser Gaj Riči, s kojim ima burnu istoriju.

 

Madona i Gaj Riči na Filmskom festivalu u Torontu 2005. godinefoto: EPA/WARREN TODA

Ljubavna priča Madone i Gaja Ričija


Najveća muzička zvezda planete i režiser koji je u tom trenutku postajao velika holivudska faca posle uspeha filma "Dve čađave dvocevke" (1998) upoznali su se 1999. godine. Bili su smešteni jedno pored drugog na večeri koju je u svom londonskom domu priredila Trudi Stajler, supruga popularnog Stinga. To navodno nije bilo slučajno već se Trudi igrala provodadžije jer je verovala da su Madona i reditelj savršen spoj.


Riči je tada bio u vezi s dansko-britanskom manekenkom i voditeljkom Tanjom Streker, koju je navodno odmah ostavio rečima:


Vidi, ja te stvarno volim, ali ona je Madona.


To je, inače, opevao Ričijev prijatelj i pevač Robi Vilijams, u pesmi nazvanoj "She's Madonna".

 


Veza pevačice i režisera bila je eksplozivna i puna strasti, a uskoro je otkriveno da je Madona trudna. Već u avgustu 2000. godine su dobili sina Roka, a potom se venčali u decembru u škotskom zamku Skibo. Za organizaciju venčanja potrošeno je 1,5 miliona funti, a lista zvanica bila je puna slavnih imena, poput sveže nagrađene Oskarom Gvinet Paltrou, koja je bila deveruša, zatim Breda Pita, Džordža Klunija i Ruperta Evereta, dok je Stela Mekartni dizajnirala venčanicu u gotičkom stilu.

 


Poneti svojom ljubavlju, oni su rešili da sarađuju, pa je Madona igrala u Ričijevom filmu "Struje sudbine" (2002), verovatno najvećoj mrlji njegove karijere. Danas na platformi Rotten Tomatoes ovaj film ima ocenu svega 5%, a dok je budžet romantične komedije o ramzaženoj bogatašici na krstarenju bio 10 miliona dolara, on je zaradio tek nešto više od jednog miliona.

I danas se često prepričava scena u kojoj je Madonin lik ponaša bahato, pa bude polivena hranom, koju je napisao njen muž.


Propast filma navodno je opteretila i brak Madone i Gaja Ričija, koji su bili odlučni da ga sačuvaju. Obnovili su bračne zavete na svom imanju u Viltširu 2004, pa su 2005. godine osvojili dečaka Dejvida Bandu iz Malavija.


Kriza u braku Madone i Gaja Ričija


Brak im se, ipak, raspadao, a još uvek se pamti jedna scena za koju, znajući Madonu i njen smisao za humor, niko ne misli da se dogodila spontano.

 

Par je, naime, viđen kako izlazi iz hotela Claridges u Londonu nakon proslave režiserovog 39. rođendana, kada je Madona nosila u ruci svoj poklon za muža. U providnoj plastičnoj kesi nosila je – seks igračku , konkretno donji veš s dodatkom u obliku muškog polnog organa, što su mnogi razumeli... možete da zamislite kako.

 


Pojavile su se potom glasine da se Madona viđa s bejzbol zvezdom Aleksom Rodrigezom (godinama kasnije verenikom Dženifer Lopez) , što je pevačica negirala i naglasila da ne planira da se razvede i da zna Rodrigeza preko zajedničkog menadžera.


Međutim, nekoliko dana pre osme godišnjice braka, objavljeno je u decembru 2008. da su se Madona i Gaj Riči usaglasili o okolnostima svog razvoda, kao i da će reditelj dobiti između 50 i 60 miliona funti, što je uključivalo i njihov pab "Punchbowl" u Londonu i imanje u Viltširu. Plan je bio da dele starateljstvo nad decom i da ona žive na relaciji London-Njujork.


Madonin odnos sa sinom kog ima s Gajem Ričijem


I baš kada je delovalo kao da su svi nastavili dalje sa svojim životom, usledila je nova drama: njihov san Roko Riči je odlučio da više ne želi da živi s majkom.

 

Madona sa sinom Rokom Ričijem 2015. godine, na pauzi od njene turnejefoto: RMBI / Backgrid USA / Profimedia

Dok je Madona bila na turneji Rebel Heart Tour u Engleskoj 2016, tinejdžer je rešio da ostane s Ričijem, dok je pop kraljica očekivala da on putuje s njom. Usledila je pravna borba s Ričijem, saslušanja pred sudovima u Njujorku i Londonu...

Nema ljubavi koja je jača od ljubavi majke prema sinu i, ako budem pričala previše o njemu, plakaću – rekla je pevačica tokom koncerta u Oklandu pre izvođenja pesme La Vie En Rose. – Nadam se da će on ovo čuti negde i znati koliko mi nedostaje.

 


U to vreme, Roko se pojavio u emisiji Elen Dedženeres i rekao da je Madona "dobra majka, veoma stroga, ali na dobar način".

 

Madona je posle mnogo muke oko svega povukla zahtev za starateljstvo i odlučila da privatno reši problem s bivšim suprugom. Odlučeno je da Roko ostane u Ujedinjenom Kraljevstvu i tamo se školuje, za šta je on kasnije rekao da je imalo značajnu ulogu u njegovom životu.

 

Gaj Riči sa sinovima Rokom i Dejvidom na premijeri filma "The Man From U.N.C.L.E" u Njujorkufoto: EPA/JASON SZENES

Danas su oni u bliskim odnosima, a Roko obožava i četvoro Madonine usvojene dece i stariju polusestru Lurdes Leon i ima odličan odnos s njima.

 

On gradi karijeru kao slikar, imao je i uspešne izložbe, a mama ga podržava uvek i svugde.

 

Madona sa sinom Rokom na njegovoj izložbifoto: Instagram / madonna

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Napustio Holivud zbog karijere u Srbiji