bolji izbori

Nema gladovanja i preteranih odricanja: Ishrana Selene Gomez je fokusirana na zdravlje, a vaja savršenu figuru

S obzirom na to da je imala i ima mnogo zdravstvenih problema, glumici je glavni cilj da ishranom pruži svom organizmu sve neophodne vitamine i minerale, a nedavno je uspela da dovede telo u odličnu formu.

Selena Gomez u Londonu foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka pevačica i glumica Selena Gomez ovih dana promoviše svoj novi film "Emilija Perez", pa imamo priliku da je viđamo češće nego inače.


U svakoj prilici je jedna najpopularnijih devojaka sveta, koja je odnedavno i milijarderka, izgledala fantastično, a nedavno je uspela da se reši viška kilograma.


Glumica je ranije priznala kako se bori da prihvati svoje telo, a svesna je da zbog brojnih zdravstvenih problema koje je imala i lekova koje koristi ono nikada neće biti kao ranije.

Jednom prilikom je podelila svoju staru fotografiju s plaže pored nove i objasnila da se ipak ponosi time ko je.

Danas sam shvatila da više nikad neću izgledati ovako... – napisala je Selena, a potom pored svoje novije fotografije dodala: – Nisam savršena, ali sam ponosna jer sam to što jesam... Ponekad zaboravim da je okej biti ja.


Kako se hrani Selena Gomez?


Za razliku od velikog broja slavnih, koji su na strogim i restriktivnim režimima ishrane, Selena na prvo mesto stavlja svoje zdravlje. Ona nije opsednuta kalorijama i ne opterećuje se previše svojim obrocima, a cilj joj je da unese sve esencijalne hranljive materije kako bi ostala zdrava i jaka i izdržala svoj zauzet raspored.

 


Njena fitnes instruktorka Ejmis Rosof Dejvis obično joj pomaže da isplanira svoj jelovnik i da u njemu budu zastupljeni proteini, zdrave masti, vlakna i složeni ugljeni hidrati, da ostane sita i puna energije. Uz to je podstiče da jede superhranu, koja će joj pojačati imunitet.


Kako piše Pinkvilla, u njenoj ishrani su zastupljeni:

 

  • Smeđi pirinač. Uglavnom uz povrće i biljne i životinjske izvore proteine, kao i u kombinaciji s avokadom
  • Pileća ili ćureća salata. Ovo jelo puno proteina jede uz mnogo povrća, a ponekad uz grožđe i celer
  • Grčki jogurt i granola. Zdrava opcija za doručak, koja sadrži dosta proteina, biljnih vlakana, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti
  • Terijaki sos. Uz piletinu ili lososa, ovo je zdrav izvor proteina, a Selena ga jede uz pirinač, avokado i krastavac
  • Organska hrana. Selena Gomez obožava sveže voće i povrće s lokalne pijace i uvek bia organsku hranu, kao i meso životinja hranjenih travom. Tako obezbeđuje da ne unese pesticite, hormone rasta i genetski modifikovane namirnice.
  • Zeleni čaj. Umesto pića s kofeinom, glumica najčešće pije zeleni čaj kada joj nedostaje energije, a ovaj napitak poznat je po ogormnom udelu antioksidanasa, kao i antizapaljenskom, antibakterijskom i antiviralnom dejstvu, a uz to je blagotvoran za zdravlje ljudi s visokim holesterolom i nije kaloričan.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje