ASTOLOGIJA

Stiže pun krvavi Mesec - 17. oktobar je velika prekretnica: Detaljna astroprognoza za svih 12 znakova Zodijaka

Pun mesec 17. oktobra spreman je da donese promene i primora vas da se suočite sa svim emocionalnim duhovima od kojih ste bežali

KRVAVI MESEC OD 17. OKTOBRA DONOSI PROMENE foto: Shutterstock / Dzhulbee

Ovaj pun Mesec je poseban, jer je to prva lunacija koja je usledila od sezone pomračenja, a takođe se dešava bliže zemlji nego bilo koji drugi pun Mesec ove godine, što mu daje status supermeseca.

 

Takođe nazvan Lovčev Mesec ili Krvavi Mesec, ova usijana luna je tu da vam pomogne da aktivirate vašeg unutrašnjeg ratnika, a njeno duhovno značenje je u tome da se borite protiv tame i da se borite za povratak u svetlost.

 

U astrologiji, puni meseci su energetski vrhunac mesečnog ciklusa Meseca kroz zodijak, tako da imaju tendenciju da budu osvetljavajući periodi i mogu izazvati porast emocija. Zbog vrhunske energije ovih lunacija, može biti dobar trenutak da situacije u vašem životu dovedete do prirodnog zaključka ili prekretnice i takođe pomognete da se oslobodite stvari koje više ne rade za vas.

Oktobarski pun mesec odvija se u smelom i drskom znaku Ovna, puneći ga žestokom vatrenom energijom koja će vam pomoći da se zauzmete za sebe i posedujete svoju moć. Duhovno značenje Lovčevog meseca je u jurnjavi za onim što želite i što vam je potrebno u svom životu, čak i ako morate da prevaziđete neke velike prepreke i donesete teške odluke na tom putu - zato se pripremite za bitku.

 

Usklađivanje sa duhovnom energijom oktobarskog punog meseca je odličan način da se uzemite u prirodne cikluse Zemlje usred inače haotičnog kosmičkog perioda.

 

Evo svega što treba da znate o Mesecu lovca i kako možete da iskoristite njegovu simboličku moć.

 

PUN MESEC U OKTOBRU DONOSI PREKRETNICU foto: maxtimofeev/Shutterstock

Šta je duhovno značenje oktobarskog Meseca lovca?


Oktobarski pun mesec je ovogodišnji Lovac, a ovaj tradicionalni nadimak ima veze sa datumom jesenje ravnodnevice. Šta god da se pun mesec dogodi najbliži jesenjoj ravnodnevici, uvek se naziva žetvenim mesecom, a Mesec lovca je uvek pun mesec koji ga prati.

 

Pošto se ovogodišnji Žetveni mesec dogodio u septembru, nekoliko dana pre jesenje ravnodnevice, veliki oktobar je Mesec lovca. Ime je dobio po činjenici da je ovaj period jeseni istorijski bio važno vreme za odlazak u kasne noći i lov na divljač pre nego što se zimska sezona približi.

 

Simbolično, iskonska i ratnička energija Lovčevog Meseca usklađuje se i sa duhovnim značenjem ovog punog meseca.

OKTOBARSKI KRVAV MESEC STIŽE ZA 7 DANA foto: Teo Tarras/Shutterstock

Oktobarski pun mesec takođe tradicionalno nosi nadimak Krvavi Mesec, Sangvinski Mesec, Ledeni Mesec ili Meseca koji pada - što sve nagoveštava mračnije i manje opraštajuće aspekte ove lunacije.

 

Pun Mesec u Ovnu se udružuje sa kometom ranjenika Hiron, osvetljavajući neke duboke i osetljive emocionalne rane. Sunce, Mesec i Hiron se takođe zajedno sastaju sa planetom ratnikom Marsom i Plutonom gladnim moći – poslednja dva se približavaju dramatičnom obračunu – formirajući frustrirajući, ali moćan aspekt poznat kao veliki krst.

 

Puni meseci imaju tendenciju da iznesu napetost i osećanja na površinu, tako da se možete osećati zarobljenim između kamena i nakovnja. Ali kao lovac koji se bori sa opasnostima divljine, sada je vreme da se pripremite i počnete da se suočavate sa svim izazovima koji su pred vama. Pronalaženje ravnoteže nije lako, ali ako pokažete hrabrost, univerzum će vas nagraditi jasnoćom.

Tu će biti i prelepo pozitivan veliki vodeni trigon između ljubavne Venere, strastvenog Marsa i sanjivog Neptuna. Ovo otvara put za lak tok kada se bavite romantičnim vezama, kreativnim projektima ili duhovnim poduhvatima.

 

Kako raditi sa energijom Meseca lovca?


Ova vatrena lunacija je puna tvrdih uglova i grubih ivica, ali sa prelepim velikim trigonom u intuitivnim i dubokim osećajima vodenih znakova, takođe donosi mnogo potencijala koji će vam pomoći da prevaziđete prepreke i doživite emocionalne prodore.

 

Postoji niz planetarnih aktivacija koje se dešavaju u oblasti inicijacijskih i akcionih kardinalnih znakova tokom ovog punog meseca, tako da je poriv za napredovanjem ka novim stvarima verovatno prilično jak – ali možda biste želeli da to ublažite za sada i umesto toga pokušajte da se krećete u sporijem prikrivenom režimu.

 

KRVAVI MESEC DONOSI IZAZOVE I USPEHE foto: Mongkol Rujitham/Shutterstock

Energija zodijaka Ovna je svojeglava i impulsivna, što bi moglo da stvori osećaj hitnosti da delujete na sve emocije koje su u prvom planu u vašem srcu. Međutim, potezi kada se osećate osetljivo, uzbuđeno, ljubomorni ili frustrirani sada vam neće dobro poslužiti.

 

Umesto toga, pogledajte da li možete da poštujete duhovno značenje oktobarskog punog meseca kanalisanjem hrabrosti, strpljenja i veštine lovca. Ako možete da se uskladite sa simbolikom Lovčevog Meseca, možete iskoristiti intenzitet ovog punog meseca u svoju korist, gurajući preko barijera koje su vas sprečavale da budete lider u svom životu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Živimo u 12 godini apokalipse