dobro pogledajte

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Šta svakom znaku Zodijaka donosi planeta sreće od 9. oktobra do 4. februara 2025?

Već pri samoj pomisli na retrogradno, odmah razmišljamo da sledi nešto loše, ali ne mora nužno da bude tako 

foto: Shutterstock / buradaki

Istina je da svako nebesko telo, osim Meseca i Sunca - ima svoj red kada ide retrogradno, a sledeći je Jupiter, planeta obilja, bogatstva, znanja, filozofije, mudrosti i sreće.

 

Najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, koja se u astrologiji naziva velikim dobrotvorom. Kada dostigne svoju godišnju retrogradnost — što će se, ovoga puta, desiti od srede, 9. oktobra do utorka, 4. februara 2025. — pruža nam se posebna prilika da idemo napred i negujemo lični rast.

 

Evo kako da maksimalno iskoristite ovaj godišnji tranzit i šta treba da znate.

Ovan

 

Dok se Jupiter kreće unazad kroz vaš sektor komunikacije, razmislite o načinima na koje se možda preopterećujete - ili možda, sa druge strane, ne dajte tamo gde treba onoliko koliko biste želeli. Ovo je takođe sektor koji nadgleda učenje, povezivanje sa drugima (posebno sa komšijama i braćom i sestrama, ako ih imate) i putovanja na kratke destinacije. Tako ćete se više fokusirati na budućnost i prijaće vam.

 

Bik

 

Planeta sreće i ekspanzije će biti retrogradna u vašoj zoni novca. Ovaj period vas tera da uđete u sebe i meditirate o tome kako ste svoje veštine izneli na sto, i, još više, kako se vaše vrednosti i samopoštovanje odražavaju u vašem svakodnevnom radu. Ako nešto nije baš u skladu, možda ćete se osećati prinuđenim da analizirate u koje projekte vredi da uložite svoju kreativnost, viziju, vreme i energiju – a od kojih bi se možda vredelo povući. Dok se još jednom krećete napred u novoj godini, ovaj unutrašnji rad vam može pomoći da se osećate ovlašćenim da pravite hrabre poteze koji vas pripremaju za još veće nagrade.

Blizanci

 

Ovaj retrogradni Jupiter spada u vaš sektor znakova i slike o sebi, podstičući samorefleksiju o tome kako želite da vas drugi percipiraju, da ostavite svoj trag i da se bavite svojim strastima. Mesecima ste snažno pritiskali sve ove napore, a sada imate priliku da razmislite o tome da li ispoljavate svoju energiju na najbolji mogući način. Možda ćete imati osećaj da ste bili malo raštrkani u svom pristupu, zapravo, a to nije nužno loša stvar - sve dok se intuitivno oseća kao pravi put.

 

Rak

 

Pošto retrogradnost Jupitera osvetljava vaš sektor duhovnosti, biće vam dobro da procenite kako ste se brinuli o svom emocionalnom i psihičkom blagostanju. Moguće je da biste imali koristi od više vremena provedenog na vežbi uma i tela (poput dubokog disanja) ili jednostavnog otkrivanja starih rana koje zahtevaju priznanje i lečenje. A pošto bi ovaj tranzit mogao da dovede do živopisnijih snova i intenzivnijih emocija, vođenje dnevnika snova ili čak samo beleženje kako se osećate tokom dana takođe može biti produktivno i pronicljivo.

 

Nastavak na sledećoj strani...

RETROGRADNI JUPITER DONOSI POZITIVNE PROMENE foto: berni0004/Shutterstock

Lav

 

Dok se Jupiter vraća kroz vašu zonu umrežavanja i prijateljstva, razmislite o tome kako ulažete svoju energiju i vreme u poduhvate zajednice, tima i grupe. Ako ste želeli da se osećate povezanije sa prijateljima ili kolegama istomišljenika, ovo je divan tranzit za pregled vaših napora i reciprociteta među vašim platonskim vezama. I pošto je ovo takođe sektor koji uključuje dugoročne želje, možete razmišljati o tome kako ste težili velikim ciljevima - i kako određena udruženja ili podržavaju ili ometaju vaš napredak.

 

Devica

 

Vreme je da smanjite prikaz i ponovo zamislite kako želite da izgleda vaš profesionalni put dok se Jupiterov retrogradni događaj dešava u zoni vaše karijere. Od kraja maja stavljate dajete sve od sebe da biste zaslužili priznanje, stekli autoritet i zauzeli svet reflektora, a sada imate priliku da razmotrite širu sliku. Da li se vaš trud isplatio na emocionalno i mentalno zadovoljavajući način? Ili je moguće da bi bilo dobro da preformulišete kako razmišljate o uspehu? Odvajanje vremena za postavljanje ovakvih pitanja moglo bi postaviti scenu za još veće zadovoljstvo u novoj godini.

Vaga

 

Upadajući u vaš sektor avantura i visokog obrazovanja, Jupiterova retrogradnost vas ohrabruje da budete iskreni prema sebi o tome kako ste slušali svoje crevo i težili ličnom razvoju - ili ne. Ako ste se odupirali porivu da se prilagodite i pozabavite nemirom koji je u igri od kraja maja, sada je vreme da razmislite o tome zašto stoji iza toga. Ili, ako ste upijali znanje i izlazili iz svoje zone udobnosti, možete steći bolji osećaj o tome kako želite da nastavite to da radite u budućnosti — pa čak i da to podignete na sledeći nivo.

 

Škorpija


Razmišljanje o tome šta radi - a šta ne - u vašoj najbližoj vezi je neophodno sada kada se Jupiter vraća kroz vašu zonu intimnosti. Ovo može uključivati vaš seksualni život ili, pošto ovaj sektor takođe nadgleda zajedničke resurse, takođe možete proceniti svoj pristup opštem planu zajedničkim investicijama ili drugim finansijskim poduhvatima. Uzimanje u obzir onoga što čini da se osećate najcentriranije i udobnije, a zatim otvaranje prema svojoj značajnoj ili voljenoj osobi u vezi sa svojim potrebama je brz put do maksimalnog iskorištavanja ovog trenutka i postavljanja temelja za veću sigurnost u budućnosti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

 

RETROGRADNI JUPITER DONOSI PRIJATNA IZNENAĐENJA foto: mediadrumimages/TomWilliams / Media Drum World / Profimedia

Strelac

 

Dok se Jupiter kreće unazad kroz vašu zonu partnerstva, imate priliku da meditirate o svojim potrebama i specifičnoj dinamici unutar vaših veza jedan na jedan. Ako ste radili na ostvarenju cilja sa nekom značajnom osobom, voljenom osobom, prijateljem ili poslovnim partnerom, biće vam dobro da sagledate kako ste radili kao tim da biste stigli do cilja. Ovo je takođe trenutak za razmatranje da li su ove veze recipročne koliko bi trebalo da budu ili je možda vreme da ponovo razmislite kako se pojavljujete jedno drugom.

 

Jarac

 

Jupiterova retrogradnost se dešava u vašem sektoru zdravlja i svakodnevne rutine - deo vašeg života koji je uveličan prisustvom velikog dobrotvora tamo od kraja maja. Verovatno ste poslednjih nekoliko meseci bili uvučeni u užurbanost života, a sada konačno možete duboko da udahnete i dobijete neku perspektivu o tome kako ste trošili svu svoju energiju. Da li su svi ti svakodnevni poslovi zaista neophodni ili ste samo na autopilotu? Da li biste mogli imati koristi od toga da budete još namerniji u vezi sa svojim planom fitnes igara? Postavljanje ovakvih pitanja je ključ za konačno povećanje vaše sreće i vitalnosti.

 

Vodolija

 

Jupiterova retrogradnost se dešava u vašem sektoru romantike i samoizražavanja, podstičući vas da razmislite o svom nedavnom iskustvu radosti, spontanosti i kreativnosti. Ako ste se u poslednje vreme sve više prilagođavali i pratili svoje srce, na pravom ste putu, a planeta sreće će vam samo pomoći da steknete jasnoću u vezi sa svim načinima na koje bi bilo dobro da to nastavite — i dodajte tome. Možete steći bolji osećaj za vrstu umetničkih poduhvata ili romantičnih iskustava u koja biste želeli da unesete svoje srce i duh.

 

Ribe

 

Sa Jupiterom koji se kreće unazad u vašoj matičnoj zoni, možete provesti naredna četiri meseca razmišljajući o životu koji želite da izgradite za sebe i svoje najmilije. Bez obzira da li je vaša namera da preuredite, premestite ili izgladite dugogodišnje tenzije među rođacima, sada možete da smislite najbolji mogući plan igre za postizanje - a možda čak i prevazilaženje - svog cilja. Ovaj period je takođe pogodan za više nego obično da se brinete o svom unutrašnjem emocionalnom svetu, tako da će vam biti dobro da date prioritet terapiji, meditaciji ili bilo kojoj drugoj praksi koja bi vam pomogla da pređete kroz stare povrede, obrasce i rane koje bi vas mogle sputavati. iskoristiti više radosti i ispunjenja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Najgore horoskopske kombinacije