danas vodi idiličan život

Postala mama sa 17 godina, pa pronašla pravu ljubav: Sestra Kamale Haris je očarala Ameriku, a njena priča je neobična

Mlađa sestra kandidatkinje demokrata za predsednicu SAD govorila je pre nekoliko večeri na konvenciji i postala jedna od vodećih tema na društvenim mrežama zbog svoje elokvencije, ali i lepote i mladolikog izgleda.

Maja Haris govorila je o svojoj sestri Kamali na konvenciji u Čikagufoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Kamala Haris zamenila je krajem jula aktuelnog predsednika Amerike Džoa Bajdena u kandidaturi za novi mandat demokrata u Beloj kući, a njena porodica aktivno joj pomaže u kampanji.


Pored njenog supruga Daga Emhofa i njegove dece iz prvog braka, jedna od onih koji su glasno i čvrsto uz trenutku potpredsednicu jeste i njena sestra Maja Haris, koja je pre dve večeri održala govor na Nacinalnoj konvenciji demokrata u Čikagu.


Kao i mnogi Amerikanci, Kamala zna kako je biti potcenjen i isključen – rekla je sestra kandidatkinje za predseednicu SAD. – Ona zna kako je biti autsajder, a ipak pobediti! A sada je probudila toliko elektriciteta, optimizma i radosti u naciji da nam je potrebno njeno vođstvo u ovom istorijskom ternutku.

 


Ko je sestra Kamale Haris?


Maja Lakšmi Haris je, kao i njena tri godine starija sestra, pravnica i istaknuta javna ličnost, a rođena je u braku naučnice specijalizovane za istraživanje lečenja raka dojke Šjamale Gopalan i profesora ekonomije na Stenfordu Donalda Harisa.

Sa sestrom je odrasla u duhu hindu religije i baptizma, a nakon razvoda roditelja je živela na sdve adrese i redovno posećivala rođake u Indiji, koje ima preko majke, i očevu porodicu na Jamajci.

 


Sa 17 godina, 1984, donela je na svet svoje prvo i jedino dete, ćerku Minu Haris, a uspela je da balansira između majčinstva i školovanja, pa je tako ćerka bila uz nju tokom studija, sve dok nije stekla diplomu uglednog Univerziteta u Kaliforniji, a zatim upisala pravo na Stenfordu.


Od jula 1998. godine u braku je s Tonijem Vestom, pozantim advokatom i glavnim pravnim direktorom u kompaniji "Uber".

 

 

Njega je upoznala na Stenfordu, pred kraj studija, a ubrzo su se sprijateljili, dok su emocije planule tek nakon što su diplomirali. Oni danas žive mirnim porodičnim životom, a Vest se toliko zbližio s Majinom ćerkom (koja je, takođe, završila pravo u istoj ustanovi!) da je njegovo ime na Instagramu "Minin tata".

 


Karijera Maje Haris, sestre Kamale Haris


Vrlo rano sam shvatila da ću jednog dana imati karijeru koja će mi omogućiti da se bavim socijalnom pravdom i fokusiram se na unapređenje kvaliteta života ljudi – istakla je sestra Kamale Haris u jednom intervjuu.

Obrazovanje je zavrišla 1992, kada je počela da radi u oblasti prava, najpre kao službenica, pa advokatica i, potom, vanredna profesorka prava.

 

Autorka je više stručnjih knjiga i dobitnica brojnih nagrada. Bila je izvršna direktorka Američke unije za građanske slobode Severne Kalifornije, a u prostor javne politike ušla je kroz aktivnosti u istraživačkom institutu PolicyLink.

 

Maja Haris, sestra Kamale Haris, kandidatkinje demokrata za predsednicu Amerikefoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Maja Haris je, inače, 2016. bila predstavnica Odbora za platformu Demokratske stranke tokom predsedničke kampanje Hilari Klinton i učestvovala je u izradi ovog projekta tokom izborne trke.


Svojoj sestri Kamali Haris se pridružila u kampanji 2020, sve dok političarka nije rešila da se odustane od kandidature i podrži Džoa Bajdena, a sada je ponovo uz nju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kamala Haris preuzima prednost nad Trampom