čik im odolite!

Mekane, sočne i božanstvenog ukusa: Prženice iz rerne koje se prave bez kapi ulja i za tren oka

Ukusnije i sigurno zdravije od onih koje se prže u tiganju i u dubokom ulju, pečene prženice su ipak veoma sočne, a prave se jednostavno.

Ukusne domaće prženice pečene u rerni ne zahtevaju nimalo ulja.foto: gowithstock/Shutterstock

Kada je reč o doručku na našim prostorima, jedna od prvih ideja svakome su prženice, najbrži i najjednostavniji način da se stomak napuni nečim zasitnim i neodoljivim!


Mogu se služiti uz sir, šunku i/ili ajvar, a neko preferira da ih jede uz slatke namaze, poput čokoladnog krema ili džema i, u svakom slučaju, s razlogom su popularna opcija za doručak.


Međutim, jeste li znali da, umesto prženja u dubokom ulju, prženice možete ispeći u rerni? I to bez kapi ulja!

Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 10 kriški starog hleba
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli


Priprema

 

  1. Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i so i promešajte.
  2. Umačite jednu po jednu krišku starog hleba, najbolje od juče, pa kad se dobro natopi, podignite da se malo ocedi i zatim ređajte po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 15 minuta.

 

BONUS VIDEO

Kako da testo naraste brže?