to je završena priča

Nema načina da prođu kroz ta vrata: Zbog mira Kejt Midlton, princ Vilijam ne želi da vidi ove ljude blizu svoje kuće

"Vrata Adelejd kotidža su zatvorena", kaže nekadašnji batler kraljevske porodice, koji kaže da je princu Vilijamu važno da se njegova porodica ne uzrujava.

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kejt Midlton, princeza od Velsa, juče je prisustvovala muškom finalu Vimbldona, što je tek drugo njeno javno pojavljivanje od početka godine.


Supruga princa Vilijama već mesecima se bori protiv raka i podvrgla se "preventivnoj hemioterapiji", kako je navela u svom saopštenju krajem marta, a njena porodica joj je velika podrška u ovim teškim trenucima.


Kako kažu dobro upućeni izvori, budućem kralju Velike Britanije sada je najvažnije da se njegova porodica ne izlaže bespotrebnom stresu, a jedna od najvažnijih odluka u njegovoj borbi za mir jeste da nema kontakt s bratom princem Harijem i snahom Megan Markl.

Vrata Adelejd kotidža su zatvorena – nema načina da Megan i Hari uđu – kaže za Closer nekadašnji batler britanske kraljevske porodice Pol Barel.

 

Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam i Kejt Midlton na balkonu Bakingemske palatefoto: EPA-EFE/STR

Posle smrti kraljice Elizabete II, princ Vilijam i Kejt Midlton su se sa svojom decom preselili iz Kensingtonske palate u Vindzor, gde stanuju u rezidenciji Adelejd kotidž, istorijskom zdanju u kom je princeza od Velsa pronašla mir i provodi najviše vremena od početka lečenja.

 

Prema Barelovim rečima, to nije kuća u kojoj su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sada dobrodošli.


Vilijam zna da se Hariju ne može verovati i ne želi da se njegova porodica još uzrujava – kaže nekadašnji batler.

 

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari i Megan Markl nakon smrti kraljice Elizabete IIfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Odnos dvojice braće je narušen već godinama, nakon niza ispovesti princa Harija o životu u kraljevskoj porodici.

 

On je poslednji put bio u Britaniji u maju, kada je njihov otac kralj Čarls III odbio da se sastanu, a poslednji put su se videli u februaru, kada je Hari došao u Englesku zbog vesti da Čarls ima rak. Međutim, i tada je bio u pitanju kratak susret, a Vilijam brata nije video još duže.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?