Pogledajte recept za jednostavnu tortu koju može da napravi i dete – red keksa, red laganog fila i mnogo uživanja!
Keks torte spadaju u najpopularnije domaće poslastice jer ne zahtevaju mnogo truda, a često ni previše sastojaka, pa su i ekonomične.
Uz to uglavnom imaju mnogo laganog i kremastog fila, koji je, kada se dobro ohladi, savršen slatki zalogaj u vrelim letnjim danima je osvežava i zaslađuje za tili čas.
Danas vam predstavljamo recept za jednu takvu tortu od keksa, koja se priprema brzo i jednostavno, a ukus joj je božanstven jer ima dve vrste fila.
Sastojci:
- 100 g keksa
- 2 žumanceta
- 80 g šećera
- 20 g gustina
- 400 ml mleka
- 20 g putera
- 15 kakao praha
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema
- Poređajte keks po dnu manjeg kalupa za torte.
- Umutite žumanca sa šećerom u šerpici, pa kad bude kremasto dodajte gustin. Nakon što dobijete homogenu smesu, nalijte mleko, pa promešajte i stavite da se krčka na srednjoj vatri. Kuvajte jedan minut nakon pojave prvih mehurića.
- Dodajte puter, dobro promešajte da se otopi, pa polovinu fila nanesite na poređan keks i poravnajte.
- Poređajte još jedan sloj keksa.
- U ostatak fila sipajte kakao, promešajte da se fino razmuti, pa nanesite na keks i poravnajte špatulom.
- Stavite u frižider na pola sata.
- Izlomite čokoladu, pa je otopite i dodajte slatku pavlaku, lepo sjedinite i time prelijte torticu, poravnajte i vratite u frižider da se stegne, na još najmanje 30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Neodoljiva poslastica iz snova