Fil ćete umutiti i skuvati očas posla, a onda vam ostaje samo da poređate tortu i prelijete je glazurom. Brže ne može, a rezultat je fenomenalan!
Keks torte spadaju u omiljene brze domaće poslastice tokom leta jer nije potrebno da se pravi kora i dodatno zagreva dom radom rerne na visokim temperaturama, a uz kvalitetno pripremljen fil ovi dezerti i te kako mogu se uporede sa složenim tortama.
Danas vam predstavljamo recept za superbrzu domaću tortu sa izraženim mlečno-čokoladnim ukusom, koja se pravi za najviše 15 minuta.
Posebnu čar daje joj kikiriki u čokoladnoj glazuri, koji možete i samleti i iseckati sitno.
Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- 10 g vanilinog šećera
- 20 g brašna
- 20 g gustina
- 500 ml mleka
- 50-60 g putera
- 300 g čokoladnog keksa
- 180 g mlečne čokolade
- 90 ml slatke pavlake
- 90 g mlevenog kikirikija
Priprema
- Pomešajte u šerpici jaje, so, šećer, vanilin šećer, brašno, gustin i sve dobro promešajte.
- Potom dodajte pola litra mleka, malo po malo, uz mešanje žicom, pa stavite na vatru da prokuva. Mešajte sve vreme i kuvajte dok se ne zgusne.
- Potom dodajte puter i kuvajte uz mešanje još neko vreme, pa sklonite s ringle.
- Ređajte čokoladni keks po kalupu, pa kad pokrijete dno, nanesite deo fila i poravnajte.
- Zatim poređajte još jedan sloj keksa i tako naizmenično dok ne potrošite sav materijal.
- Izlomite mlečnu čokoladu, pa je prelijte slatkom pavlakom i dobro razmutite dok se čokolada ne otopi. Dodajte mleveni ili sitno seckan kikiriki, pa time prelijte tortu.
- Stavite u frižider da se stegne.
Pogledajte kako se pravi brza čokoladna keks-torta s kikirikijem.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?