ne krije razlog

Pre 19 godina je PREKINUO KONTAKT SA SINOM: Slavni glumac važi za divnog oca i muža, ali s prvencem – ne progovara

Irski filmski superstar objasnio je u intervjuu 2005. godine svoju odluku da "isključi" iz svog života najstarijeg sina, kom je bio veoma posvećen nakon što jeon izgubio i biološkog oca i majku

Pirs Brosnan u Londonu pre nekoliko danafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Irski glumac Pirs Brosnan ostvario se u ulozi oca pet puta, a decu je imao s dvema ženama.


Nekadašnji Džejms Bond važi za čoveka posvećenog porodici i svojoj deci, ali s najstarijim – sinom Kristoferom – nema nikakav odnos jer je pre mnogo godina odlučio da prekine komunikaciju s njim.


Kristofer Brosnan i sam je radio u Holivudu i bio asistent režije u mnogim Pirsovim filmovima, kao što su "Sutra ne umire nikad" (1997), "Svet nije dovoljan" (1999) i "Robinzon Kruso" (1997), ali već dugo se o njemu ne zna mnogo.

Juče je on, međutim, fotografisan isperd jedne prodavnice u Londonu, kada prošetao odeven sportski, noseći u ruci kesu iz prodavnice, dok je u drugoj srezao telefon. Koliko je poznato, on i dalje nema kontakt sa svojim čuvenim ocem, a njegova holivudska karijera davna je prošlost.

 

Kristofer Brosnan, sin Pirsa Brosnana s kojim glumac ne pričafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zašto Pirs Brosnan ne priča sa sinom?


Najpre je sa, sada pokojnom, glumicom Kasandrom Haris dobio sina Šona (40), a usvojio je i njenog sina Kristofera (51) i Šarlot, koja je preminula 2013. godine. Nakon toga je s današnjom suprugom Kili Šej Smit dobio sinove Dilana (27) i Parisa (23), a on važi za porodičnog čoveka.


Kako je jednom prilikom ispričao, njega su podigli baka i deka po majci jer ga je otac ostavio dok je Pirs još bio beba, a potom se njegova majka preselila u London kada je on imao četiri godine. Zbog toga je sam učio kako biti tata.

 

Pirs Brosnan sa suprugom Kili Šej Smitfoto: Jen Lowery/SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia

Moji očinski instinkti su samo moji – istakao je za Esquire 2017. godine. – Ni na koga se ne oslanjam jer nisam imao na koga. Svog oca sam sreo samo jednom... Proveo sam nedeljno popodne s njim.

Pirs Brosnan smatrao je pokojnu Šarlot svojim detetom iako je ona zapravo ćerka Dermota Harisa, brata čuvenog glumca Ričarda Harisa, i godinama se ne miri sa činjenicom da je ona preminula mlada. Isti je slučaj i s njenim starijim bratom Kristoferom, kog je glumac usvojio kao tinejdžera, nakon što im je umro otac.


Međutim, uskoro je preminula i njihova majka Kasandra, kada je Kristofer imao samo 19 godina.

 

Pirs Brosnan sa sinom Kristoferom i ćerkom Šarlot 1992.foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Mogao sam da vidim bol u Kristoferovim očima, prazninu u njegovom srcu zbog njegove majke – rekao je Pirs Brosnan za People 1992.


Oni su imali vrlo blizak odnos i irski glumac pomagao je sinu u karijeri u Holivudu, ali se vremenom sve raspalo. U vreme kada se Pirs ponovo oženio, Kristofer je uveliko koristio drogu, u jednoj prilici se predozirao i imao mnogo problema sa zakonom.


Nakon uzaludnih pokušaja da mu pomogne, glumac je odlučio da se distancira od sina.


Kristofer je i dalje veoma izgubljen. To je strašno. Znam gde je, ali vodi težak život – rekao je Brosnan za Playboy 2005. – Mogu smo da imam snažnu veru, da verujem da će se oporaviti. Iskušavao je sve u porodici, ali nikoga kao sebe. On zna kako da izađe iz toga. Samo ne želi.

 

Kristofera Brosnana već godinama viđamo samo na paparaco fotografijamafoto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Kako je istakao, zbog svega je odlučio da sina "isključi" iz svog života, što je za njega bilo "bolno".


Nikada ga neću potpuno izbaciti – dodao je. – Ali moram da ga isključim. Moram da kažem – idi, živi ili umri. Molim se za njega.


Međutim, iako nemaju nikakav kontakt, Brosnan je 2022. godine uključio Kristofera u svoju objavu povodom Dana očeva na Instagramu.


Moja večna ljubav za moje drage sinove Parisa, Dilana, Šona i Kristofera – napisao je on uz fotografiju s prvom trojicom. – Hvala vam iskreno na ljubavi na ovaj Dan očeva.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ostavio Holivud zbog karijere u Srbiji