nega kože

Skoro besplatan trik za GLATKA STOPALA tokom leta: Traje kratko, potrebna su 2 sastojka i sve već imate u kući

Ukoliko su suve i ispucale pete i vaša briga u letnjim danima, primenite ovaj jednostavan "uradi sama" trik i uskoro će biti hidrirane i glatke

Negovana i hidrirana stopala mogu se postići i uz pomoć jednostavne "uradi sama" kupkefoto: New Africa/Shutterstock

Koža na stopalima iz više razloga može da bude izrazito suva – zbog genetike, vremsnkih uslova, načina na koji je negujemo, upotrebe određenih lekova itd.


Kada je ona presuva, može da dođe do pucanja, naročito jer su stopala pod stalnim pritiskom jer nose težinu bez obzira na to da li trčim, šetamo ili samo stojimo dugo.


Zbog toga su ona najsklonija pojavi suve i ispucale kože, koja je posebno izložena pogledima u letnjim mesecima, kada nosimo otvorenu obuću.


Postoji mnogo "uradi sam" trikova za negu stopala kako bi koža na njima bila hidrirana, jedra i zdrava, a jedan od najpopularnijih je onaj sa – ovsenim pahuljicama!

Nega stopala ovsenim pahuljicama


Nešto grublja tekstura pahuljica od zobi ili ovsa čini ga odličnim, ali nežnim pilingom, koji pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože.


Studija objavljena 2015. u medicinskom magazinu Journal of Drugs in Dermatology pokazala je da ovsene pahuljice imaju antizapaljensko i antioksidativno dejstvo, što dalje znači da može pomogne kod suve i iritirane kože i zaštit je od oštećenja.

 

Ovsene pahuljice pomažu kod suvih i ispucalih petafoto: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia

Luiz Volš, kozmetička tehničarka iz Velike Britanije, smatra ovsene pahuljice vrlo korisnim u nezi kože.


Ovsena kaša ima umirujući efekat na crvenu i osetljivu kožu – istakla je ona izjavila je za medicinsku platformu Healthline, koja dodaje da u kombinaciji s hidratantnom kremom ove pahuljice mogu da budu od pomoći i kod stanja kao što su psorijaza, akne i ekcem.


Ovsena kupka za stopala


Sastojci:

 

  • mlaka voda
  • 3 šake ovsenih pahuljica


Postupak


Potopite ovsene pahuljice u mlaku vodu u lavoru, pa potopite stopala i držite oko 15 minuta. S vremena na vreme protrljajte kritična mesta na koži pahuljicama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dermatolog Lana Ćirković i psiholog Bojana Šlajmer o opasnosti novog beauty trenda