lepota

Kako se za samo 5 minuta rešiti ispucalih peta bez odlaska kod pedikira? Recept za kupku koja čini čuda za stopala

0

Sve što vam treba za pripremu već imate u svojoj kuhinjih i ne košta više od 100 dinara 

foto: Shutterstock / staras
foto: Shutterstock / staras

Preko zime često zapostavimo stopala, pa ne čudi što često budu tvrda, gruba, pa čak i ispucala. Ovo nikako nije prizor koji želite da vidite kada se s prvim toplim danima odlučite da obujete sandale ili papuče.

 

Ukoliko ste i vi među onima koji se nisu dovoljno negovali ne brinite. Postoji "lek" koji će vam pomoći da se rešite suve kože i da ponovo uživate u ženstvenim, lepim i negovanim stopalima.

 

Ako vam koža ne bude savršena nakon prvog puta, ovaj pedikir ponovite još nekoliko i videćete, više vam profesionalni pedikir neće biti potreban. 

Ipak, i posle ovoga potrebno je kožu pravilno hidrirati, a najbolje je sveke večeri stopala namazati hranljivom kremom sa pantenolom i drugim sastojcima koji dokazano neguju kožu i čine je mekšom. 

 

Za kupku je potrebno:

 

  • 4 šolje mleka
  • pola šolje sode bikarbone
  •  kadica za stopala (može i lavor)

 

Priprema:

 

Zagrejte mleko toliko da vam bude prijatno za kožu. Sipajte ga u kadicu ili lavor. Potopite stopala u mleko oko pet minuta, a zatim uzmite sodu bikarbonu i dodajte u mleko. Dobro natopite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i predeo ispod prstiju. 

 

KUPKA ZA STOPALA SA MLEKOM
KUPKA ZA STOPALA SA MLEKOMfoto: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia

Držite stopala potopljena što duže, a najmanje 5 minuta. Potom ih operite stopala toplom vodom i dobro ih osušite. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona, s druge strane, ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kada ona omekša.

 

Stopala će biti mekana, a ako imate na petama višak kože sastružite turpijom i namažite kremom. Obujte pamučne čarape. Ovo je najbolje uraditi pred spavanje.

 

Ponovite postupak nekoliko puta mesečno i zaboravite na profesionalnog, skupog pedikira.

 

Bonus video:

Masaža za stopala

 

makonda-tracker