jedva čekamo!

Najmoderniji šorts 2024. laska svakoj figuri! 5 načina da kombinujete ovaj udoban, praktičan i šik komad tokom leta

Nakon trenda ultrakratkih šortseva, konačno su se vratili nešto duži modeli u kojima se osećamo prijatnije i opuštenije, a pružaju i mnogo opcija za sklapanje stajlinga

Najpopularniji model šortsa za leto 2024. godine lako se kombinujefoto: cestclau/Instagram

Živimo u eri u kojoj teksas više nije rezervisan samo za najležernije prilike. Viđamo ga svuda, pa čak i u veoma elegantnim modnim kombinacijama i nešto svečanijim prilikama, sa štiklama i šeširima.


Kada je u pitanju džins u letnjoj sezoni, podrazumeva se da teksas šorts ostaje trendi svake godine, ali ove će jedna varijanta biti posebno popularna i u pitanju je opcija koja laska većem broju žena.


Donedavno je vladao trend ultrakratkih šortseva, štaviše – maltene (nekad i bukvalno) gaćica, ali ovog leta će jedan od najpopularnijih modela biti dugi šortsevi ili kratke pantalone od džinsa. Tzv. jorts!

Konkretno se misli na one koji sežu tik iznad kolena, najviše do sredine donje polovine butine, što znači da možete da budete opušteniji i samopouzdaniji u njima, bez opterećivanja hoće li se videti nešto što ne treba i kako vam izgledaju butine.

 


Ove bermude zavladale su društvenim mrežama i profilima influenserki, ali ne pre nego što su dizajneri predstavili svoje viđenje ovog trenda na revijama kojima su najavili nove kolekcije.

 


Valentino je tako za proleće i leto 2024. predstavio model koji deluje blago isprano u kombinaciji s odgovarajućim teksas blejzerom, belim cipelama i braon kožnom tašnom.

 

Valentino SS24: teksas sako i bermudefoto: xxx / Avalon / Profimedia

Brend Dries Van Noten svrstao je dugi šorts od džinsa u kolekciju za jesen i zimu, varijantu svetle boje u spoji s belim rebrastim topom i kropovanom crnom jaknom s puf-rukavima.

 

Dries Van Noten teksas bermude s kropovanom jaknomfoto: Zeppelin / Avalon / Profimedia

I oni nisu jedini: među kućama koje predlažu da nosimo tzv. jorts su Diesel i Coperni, dok su ih još prošle godine kao siguran trend najavili Fendi, Givenchy, Louis Vuitton...
 

U galeriji pogledajte 5 ideja influenserki za kombinovanje teksas bermuda.

HEJLI BIBER PONELA JE TEKSAS BERMUDE S BELOM KROPOVANOM MAJICOM I PATIKAMA FOTO: @HAILEYBIEBER/Instagram
bLANKA MIRO NOSI TEKSAS BERMUDE DO KOLENA S BALETANKAMA I ROMANTIČNOM BELOM BLUZOM FOTO: @blancamiro/Instagram
TEKSAS BERMUDE + ATLET MAJICA + "KAUBOJKE" FOTO: @liana_ava/Instagram
OBIČNA BELA MAJICA I UZ TEKSAS BERMUDE IZGLEDA SPEKTAKULARNO FOTO: rikkekrefting/Instagram
MOKASINE I BELE SOKNE SU UVEK DOBAR SPOJ, PA I S TEKSAS BERMUDAMA FOTO: eliannaarvizu/Instagram

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o mladalačkom stilu