Priprema traje nekoliko sekundi, ne treba vam mnogo sastojaka, a rezultat je osvežavajući slatkiš koji izgleda božanstveno
Rolovani sladoled dolazi nam iz azijske kuhinje i već nekoliko godina je veoma popularno poslastičarsko čudo u svetu.
Često se nudu i pohovanoj varijanti, ali ona koju ćemo vam danas predstaviti nije takva vrsta slatkiša – u pitanju je najobičniji mlečni sladoled razliven po tacni koji se "mota" prilikom serviranja, tako da mu je priprema veoma brza i jednostavna.
Mi vam budimo univerzalni, bazični recept, kao ideje čime ga sve možete obogatiti, a ukus će u svakom slučaju biti fenomenalan!
Sastojci:
- 2 šolje šlaga
- 415 ml kondenzovanog mleka
Po želji možete umešati:
- 1/2 šolje smrznutih jagoda
- 1/2 šolje mrvljenih keksića
- šarene mrvice
- čokoladni sirup
Priprema
- Stavite veliki poslužavnik ili pleh u zamrzivač.
- U dubokoj činiji umutite šlag i kondenzovano mleko. Po želji možete dodati još neke sastojke za lepši ukus, poput sitno seckanog bobičastog voća, rendane čokolade, mrvljenog keksa itd.
- Izvadite zamrznuti poslužavnik ili pleh, pa namažite ovaj krem ravno. Vratite u zamrzivač na dva sata.
- Potom izvadite i oštrom lopaticom zagrebite ispod jednog kraja i počnite polako da stružete tako da se sladoled urola.
- Služite odmah.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?