obavezno probajte

Važdušasto, mekano, ali ne previše debelo: TAJNI RECEPT Džejmija Olivera za savršeno testo za picu

Kad ga jednom probate više nikada nećete uzimati gotovo 

TESTO ZA PICU PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA foto: Shutterstock / Mr Pics

Jedno od omiljenih jela italijanskog porekla koje je oduševilo ljude širom sveta definitivno je pica, a uslov za dobru picu je dobra podloga, koji nije baš lako napraviti.

 

Ipak, nije nemoguće, naročito ako imate dobar recept, po kojem picu pravi i čuveni kuvar Džejmi Oliver.

 

On je jednom prilikom otkrio kako on to radi, a sada i vi nećete više imati dilemu, jer kad ga po ovom receptu napravite više nikada vam neće pasti na pamet da kupite gotovo, smrznuto ili sveže, testo

Sastojci:

 

  • pola kilograma brašna
  • prstohvat soli
  • jedna kesica suvog kvasca
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašičica šećera

 

TAJNA DOBRE PICE LEŽI U SAVRŠENOJ PODLOZI foto: Shutterstock/mnimage

Priprema:

 

Pomešajte kvasac sa malo tople vode i dodajte šećer da se kvasac aktivira. Ostavite dok ne krene da bubri. Zatim u drugu posudu pomešajte brašno i so, pa u to dodajte nadošao kvasac.

 

U to sipajte 300 ml vode, ulje i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo. Testo zatim stavite u dublju posudu i dobro ušuškajte, a najbolje je da ga stavite na neko toplo mesto, jer će tako brže da narasta.

 

Kad se testo udvostruči izvadite ga iz posude na radnu površinu, premesite i zatim odvojte koliko vam treba za jednu koru, a ostatak ako vam je višak stavite u kesu i u frižider. Možete ga iskoristiti u narednih nekoliko dana. 

 

Bonus video:

Lignje na morski način