UKUSNO I LAKO

Zdrav obrok pun gvožđa: Lagani recept za zapečeni spanać svakome uspe iz prve

0

Vrlo lako se pravi, a ukus će oduševiti i one koji ne vole baš ovu zeljastu biljku

Recept za zapečeni spanać iz rerne
Recept za zapečeni spanać iz rernefoto: Youtube/printscreen/Ahead of Thyme

Nekad je teško ubediti decu da pojedu neko zdravo jelo kao što su brokoli ili spanać, ali sa ovim receptom i oni koji nisu ljubitelji ove povrće bogate gvožđem će uživati u svakom zalogaju.

 

Priprema je vrlo jednostavna tako da će se i početnici u kuhinji dobro snaći, a oni iskusniju, slobodno mogu da dodatno eskpermentišu sa dodavanjem još koje namirnice i začina kako bi napravili bogatije i aromatičnije jelo.

 

Sastojci za zapečeni spanać:

 

  • 500 g svežeg spanaća
  • 250 g sitnog sira
  • 400 ml vode
  • 2 kašike susama
  • 3 jaja
  • 50 g putera
  • so
  • sir za posipanje, najbolje kačkavalj

 

 

Priprema:

 

  • Najpre spanać dobro operite i otklonite peteljke.
  • Dinstajte ga na laganoj vatri svega nekoliko minuta jer će brzo da omekša.
  • Izvadite ga iz šerpe, ocedite, pa kad se dobro ohladi iseckajte što sitnije.
  • Razbijte jaja i odvojite žumance, pa ga pomešajte sa sirom.
  • U smesu dodajte spanać pa posolite po ukusu.
  • U pleh podmazan puterom sipajte dobijenu smesu, pa preko nje prelijte umućena belanca.
  • Narendajte sir i pecite oko 40 minuta u zajgrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker