Vrlo lako se pravi, a ukus će oduševiti i one koji ne vole baš ovu zeljastu biljku
Nekad je teško ubediti decu da pojedu neko zdravo jelo kao što su brokoli ili spanać, ali sa ovim receptom i oni koji nisu ljubitelji ove povrće bogate gvožđem će uživati u svakom zalogaju.
Priprema je vrlo jednostavna tako da će se i početnici u kuhinji dobro snaći, a oni iskusniju, slobodno mogu da dodatno eskpermentišu sa dodavanjem još koje namirnice i začina kako bi napravili bogatije i aromatičnije jelo.
Sastojci za zapečeni spanać:
- 500 g svežeg spanaća
- 250 g sitnog sira
- 400 ml vode
- 2 kašike susama
- 3 jaja
- 50 g putera
- so
- sir za posipanje, najbolje kačkavalj
Priprema:
- Najpre spanać dobro operite i otklonite peteljke.
- Dinstajte ga na laganoj vatri svega nekoliko minuta jer će brzo da omekša.
- Izvadite ga iz šerpe, ocedite, pa kad se dobro ohladi iseckajte što sitnije.
- Razbijte jaja i odvojite žumance, pa ga pomešajte sa sirom.
- U smesu dodajte spanać pa posolite po ukusu.
- U pleh podmazan puterom sipajte dobijenu smesu, pa preko nje prelijte umućena belanca.
- Narendajte sir i pecite oko 40 minuta u zajgrejanoj rerni na 200 stepeni.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
( Glossy, T.M. )