U DUHU EVROVIZIJE

Mnogima omiljene: Sočne LAZANJE sa domaćim korama - recept 'tera vodu na usta'

0

Mnogima omiljene, idealne za bilo koji obrok - sočne lazanje će vam zadovoljiti svako čulo

Ukusne lazanje sa domaćim korama
Ukusne lazanje sa domaćim koramafoto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako ste ovih dana gledali Evroviziju, verovatno vam je palo na pamet da biste mogli da pojedete koje parče sočne i ukusne lazanje.

 

Baby Lasagna pored zaraznog ritma koji nam je predstavio na pomenutom takmičenju, mnogima 'tera vodu na usta' svaki put kada mu se pomene ime, jer nas upravo asocira na omiljeno jelo.

 

Spremite lazanje od domaćeg testa po receptu koji je smišljen tako da vam ne oduzme mnogo vremena, a opet, baš dobro zasiti sva čula.

 

Sastojci:

 

Za kore:

 

3 jajeta

300 g brašna

1/2 kašičice soli

1 kašika maslinovog ulja

 

 

Za crveni sos:

 

500 g mešanog mlevenog mesa

2 konzerve paradajz pelata

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

100 g šampinjona

1 kašika koncentrovanog paradajza

1 kocka goveđe supe

suvi biljni začin

so

biber

 

Bešamel sos:

 

500 ml mleka

50 g maslaca

4 kašike brašna

so

bibe

 

Sočne lazanje sa 3 vrste sira
Sočne lazanje sa 3 vrste sirafoto: Shutterstock/Nina Firsova

 

Takođe, potrebni su vam sirevi za rendanje između kora, kao što je mocarela, parmezan, čedar...

 

Priprema:

 

  1. U posudu sipajte prosejano brašno, potom dodajte jaja i so i umesite smesu, dodajući maslinovo ulje. Potom ostavite oko sat vremena u frižider. 
  2. Za crveni sos: Propržite crni luk, kasnije dodajte beli luk i pečurke i mleveno meso. Kad malo sve uvri, dodajte kosku supe i paradajz.
  3. Začiniti svim začinima i ostavite da se prohladi.
  4. Bešamel: Na istopljeni maslac propržite brašno, lagano dodavati zagrejano mleko uz konstantno mešanje. Dodati začine i mešati dok se ne stegne.
  5. U dublju posudu ređajte kore koje ste razvukli od dobijenog testa, veličine pleha u koji ćete ređati.
  6. Pospite crveni sos, pa bešamel, a onda narendajte mocarelu i čedar.
  7. Ređajte dok ne utrošite masu, s tim da poslednji sloj bude bešamel, čedar i parmezan.
  8. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

 

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker