(RECEPT)

LEDENE KOCKE S MENTOM koje se tope u ustima: Sočne su, neodoljivog ukusa i gotove na brzinu

0

Recept za ledene kocke s finim i kremastim filom s ukusom mente i veoma sočnim i mekanim biskvitom

Ledene kocke sa filom od mente
Ledene kocke sa filom od mentefoto: Alp Galip/Shutterstock

Ledene kocke popularne su tokom cele godine, a u toplijim mesecima ih jednostavno obožavamo. Napravite ih na ovaj način i biće još više osvežavajuće!


Ovaj slasni kolač priprema se s ekstraktom nane, a iako će vam na prvi pogled delovati komplikovano – zapravo je veoma jednostavan!


Završni sloj od čokolade daće mu poseban ukus, kao i sitno seckani bademi...

Sastojci:


Kora

 

  • 2 jajeta
  • 100 grama brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 20 sitno seckanih grama badema
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 70 grama šećera
  • 1 kesica vanilinog šećer
  • 90 grama putera


Fil

 

  • zelena boja za hranu
  • 250 grama šećera u prahu
  • 6 kašika krem-sira
  • 2 kašike čvrsto umućenog šlaga
  • 1 kašičica ekstrakta mente (po želji i više)
  • 2 kašike putera koji je odstajao na sobnoj temperaturi


Čokoladna glazura

 

  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 70 grama putera
  • 80 grama čvrsto umućenog šlaga

 

Ledene kocke sa osvežavajućim filom od mente
Ledene kocke sa osvežavajućim filom od mentefoto: Randall Vermillion/Shutterstock

Priprema


Za koru

 

  • Umutite jaja penasto sa šećerom i vanilinim šećerom, pa tome dodajte omekšali puter, sitno sečenu čokoladu za kuvanje i kad se sve lepo sjedni brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo.
  • Umešajte bademe, pa sve sipajte u pleh obložen pek-papirom.
  • Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-30 minuta.


Za fil

 

  • Umutite krem-sir s puterom, pa kad dobijete glatku smesu dodajte šlag i mutite još malo srednjom brzinom.
  • Malo po malo dodajte šećer u prahu i ekstrakt mente, pa mutite još malo i pred kraj dodajte zelenu boju dok ne budete zadovoljni nijansom.
  • Prelijte to preko prohlađene kore i stavite u frižider da se stegne, najmanje na sat vremena.


Za čokoladnu glazuru

 

  • Zagrejte sitno sečenu čokoladu i puter, sve vreme mešajući, pa dodajte umućen šlag i ostavite na srednjoj vatri uz mešanje još minut.
  • Ostavite da se hladi najmanje 10 minuta, pa prelijte preko ohlađenog i stegnutog fila.
  • Stavite u frižider da odstoji nekoliko sati.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Originalni recept za knedle

 

makonda-tracker