neodoljiva

Kremasta, ukusna, sa jednim tajnim sastojkom: Karbonara pasta po receptu vrhunskog kuvara Džejmija Olivera

0

Sprema se za tili čas, a ukus joj je takav da ćete sledeći put napraviti duplu meru 

foto: lorenzo_graph, Shutterstock
foto: lorenzo_graph, Shutterstock

Ukoliko volite testeninu i često je spremate svojim ukućanima znate da postoji mnogo raznih recepata koji se razlikuju u nekim sitnim detaljima. Ipak, baš od njih zavisi njen ukus, ali i konzistencija.

 

Niko ne voli suvu pastu, ali ni onu bezukusnu, pa ni onu koja je previše začinjena. Pravu meru, odnos testenine i drugih sastojaka, ali i tajni sastojak zna dobro poznati kuvar Džejmi Oliver.

 

Njegovi specijaliteti su poznati širom sveta, a pasta je jedno od jela koje često sprema i u emisijama uživo. Recept za pastu Džejmija Olivera sledi, a vi papir u ruke, šerpu na šporet i krenite, bićete oduševljeni rezultatima.

Sastojci:

 

  • 200 g špageta
  • 150 g slanine
  • 3 žumanceta
  • 40 g parmezan
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka

 

NAJLEPŠA KARBONARA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA
NAJLEPŠA KARBONARA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA foto: Shutterstock / Michaelnero

Priprema:

 

Žumanca stavite u posudu, pa dodajte parmezan i biber i sve dobro umutite. Špagejte kuvajte po upustvu sa pakovanja u slanoj vodi.

Slaninu iseckajte sitno, pa je propržite na malo maslinovog ulja.

Izvadite slaninu, pa u istom tiganju propržite beli luk. Kada otpusti vodu, beli luk možete baciti.

 

U isti tiganj stavite špagete i malo vode u kojoj su se kuvale.

Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte jaja sa parmezanom i sve dobro promešajte. Dodajte i slaninu i još malo vode u kojoj su se špagete kuvale.

Preko paste pospite još malo parmezana i uživajte.

 

Bonus video:

Raša objasnio kako se sprema vrhunska pasta 

 

makonda-tracker