RECEPT

Sočna, brza i PREUKUSNA: Starinska ČOKO MOKO torta gotova očas posla bez uključivanja rerne

Miljenica među sladokuscima - čoko moko torta sa gotovim korama

Brza čoko moko torta sa gotovim koramafoto: Youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze

Čoko moko torta sa gotovim korama se jako brzo i jednostavno priprema, tako da, bilo da je spremate kako biste se zasladili samo ili povodom nekog slavlja, ova torta je idealan izbor.

 

Najbolje od svega je što se po ovom receptu kore ne peku, tako da nećete paliti rernu.

 

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje gotovih čoko kora
  • 450 ml čokoladnog mleka
  • 300 g mlevene plazme
  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g šlag krema
  • 550 ml kisele vode
  • 100 g crne čokolade

 

 

Priprema:

 

Prvo pripremite prvi fil: šećer u prahu, plazmu i pavlaku i sve dobro promešajte.

Fil podelite na dva jednaka dela, da ima dovoljno za dve korice.

Potom napravite drugi fil: Čvrsto umutite šlag sa kiselom vodom.

Podelite ovaj fil na 3 dela, kako biste imali za dve kore i glazuru.

Na poslužavnik stavite prvu koru, izbockajte je čačkalicom i nalijte sa 150ml čokoladnog mleka.

Nafilujte koru prvi filom, a potom i drugim, pa ponovite postupak sa drugom korom.

Na treću koru stavite šlag i dekorišite po želji.

 

 

 

 

Bonus video