recepti poznatih

ISKLJUČIVO ovako ga sprema godinama: OMLET po receptu Marte Stjuart savršeno je kremast i ukusan

Marta Stjuart zna jednostavan način da se napravi savršeno ukusan omlet za par minuta.

Marta Stjuart je jednom prilikom podelila svoj recept za ukusni omletfoto: Stepanek Photography/Shutterstock

Slavna kuvarica Marta Stjuart ima fantastične recepte za raznovrsna jela svih internacionalnih kuhinja.

 

Njene trikove rado zapisujemo u svoje kuvare, a ona ne krije praktične i korisne savete i za iskusne domaćice i za početnike u kuhinji.

 

Što se tiče omleta po njenoj recepturi, već decenijama ga pravi isključivo na ovaj način.

 

Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu. Ako pripremate doručak za više ljudi, obavezno napravite svaki omlet zasebno!

 

 

Omlet po receptu Marte Stjuart

 

Sastojci:

 

  • 3 velika jaja
  • kašičica vode
  • kašika maslaca
  • kašika naseckanog peršuna
  • 1/8 kašičice soli
  • prstohvat bibera

 

Priprema:

  1. Mutilicom dobro pomešajte jaja, vodu i so.
  2. Kad se sjedini, dodajte maslac i peršun.
  3. Zagrejte tiganj, rastopite malo maslaca i dodajte jaja.
  4. Ne dirajte smesu desetak sekundi, a zatim viljuškom mešajte otprilike pola minuta. Cilj je da već ispečeni deo na rubovima pomešate s tečnim jajima u sredini tiganja.
  5. Kad se ispeče, isključite vatru, urolajte omlet i prebacite ga na tanjir.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Mašina koja sama pravi omlet