Pogledajte kako se prave najbrže pečene krofne na svetu – sočne, izdašne, zdrave i veoma zasitne
Krofne spadaju u omiljena domaća peciva, ali ih neretko izbegavamo zbog sveg tog ulja u kom se prže, pšeničnog belog brašna, šećera... iako ništa od toga nije neophodno da bismo dobili ukusne i zasitne krofnice!
Umesto brašna možete iskoristiti badem ili bademovo brašno, a uz to vam je dovoljno još četiri sastojka za neodoljiv doručak ili večeru posle kojih vas neće gristi savest.
Ovako pripremljene krofne mogu da zadrže svežinu i mekoću ako se čuvaju u dobro zatvorenoj posudi, u frižideru ili na sobnoj temperaturi, čak 3-4 dana.
Nakon što ih izvadite iz rerne i kalupa, po želji ih prelijte topljenom čokoladom, šećernom glazurom, šarenim mrvicama, namažite medom, džemom, kremom, krem-sirom... Kako god vam se najviše dopada!
Krofne iz rerne od mlevenih badema ili bademovog brašna
Sastojci:
- 100 g bademovog brašna ili sitno mlevenog badema
- 3 kašike meda (oko 65 g)
- 2 velika jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice sode bikarbone
Priprema
- Uključite rernu na 150 stepeni, da se greje, pa podmažite kalup za krofne.
- U činiji umutite jaja, pa im dodajte med i vanilu, dobro promešajte, pa sipajte bademovo brašno ili vrlo sitno mleven badem.
- Ubacite i sodu bikarbonu, promešajte.
- Sipajte smesu u kalupe za krofne (do pola, nikako do vrha).
- Pecite oko 10-15 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu krofne ne izađe čista. Pazite da se ne prepeku jer će onda biti previše suve.
- Sačekajte da se ohlade pre nego što izvadite krofne iz kalupa.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Saveti nutricioniste šta ne treba da dajete deci da jedu