Predstavljamo vam superbrzi recept za domaće projice posle kog ćete sigurno biti siti
Ako želite da probate novi recept za slane mafine, obavezno probajte ovu varijantu mini-proja idealnih za doručak ili večeru.
Praktičnije od obične proje u plehu, ovo domaće pecivo s kukuruznim brašnom još je lepše zahvaljujući dodatku ajvara, a najbolji deo je to što se sve umuti očas posla.
Onda vam ostaje da čekate da se ispeče dok se kućom širi predivan miris...
Sastojci:
- 4 cela jajeta
- 4 šoljice kukuruznog brašna
- 2 šoljice belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika ajvara
- 1 nepuna velika šolja jogurta (oko 200 ml)
- 2 nepune velike šolje mleka (oko 400 ml)
- malo manje od pola velike šolje ulja (oko 100 ml)
- 2 kašičice soli
- zdrave semenke po izboru (lan, susam, suncokret, bundeva, čia...)
Priprema
- Umutite jaja u činiji, pa im dodajte jogurt, mleko i ulje i sve lepo umutite mikserom.
- Zatim u odvojenoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa to postepeno dodajte u prvu smesu, uz neprestano mešanje.
- Na kraju dodajte ajvar i promešajte.
- Poređajte papirne korpice za pečenje u kalupe za mafine, pa sipajte smesu u njih (nikako do vrha jer će porasti, dovoljno je najviše do 2/3).
- Po želji možete posuti semenkama po izboru.
- Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok čačkalica zabodena u sredinu projica ne izađe čista.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Srpska proja na listi najboljih hlebova sveta
( Glossy, T.S.R. )