mekani i sočni

PROJA-MAFINI s ajvarom koje ćete umutiti za 5 minuta: Uz hladan jogurt nema boljeg doručka ili večere (MERA NA ŠOLJE)

0

Predstavljamo vam superbrzi recept za domaće projice posle kog ćete sigurno biti siti

Slani mafini s kukuruznim brašnom i semenkama, doručak/večera na brzinu
Slani mafini s kukuruznim brašnom i semenkama, doručak/večera na brzinufoto: Dusan Petkovic/Shutterstock

Ako želite da probate novi recept za slane mafine, obavezno probajte ovu varijantu mini-proja idealnih za doručak ili večeru.


Praktičnije od obične proje u plehu, ovo domaće pecivo s kukuruznim brašnom još je lepše zahvaljujući dodatku ajvara, a najbolji deo je to što se sve umuti očas posla.


Onda vam ostaje da čekate da se ispeče dok se kućom širi predivan miris...

Sastojci:

 

  • 4 cela jajeta
  • 4 šoljice kukuruznog brašna
  • 2 šoljice belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kašika ajvara
  • 1 nepuna velika šolja jogurta (oko 200 ml)
  • 2 nepune velike šolje mleka (oko 400 ml)
  • malo manje od pola velike šolje ulja (oko 100 ml)
  • 2 kašičice soli
  • zdrave semenke po izboru (lan, susam, suncokret, bundeva, čia...)

 

Domaće projice sa susamom
Domaće projice sa susamomfoto: Jana Milin/Shutterstock

 

Priprema

  1. Umutite jaja u činiji, pa im dodajte jogurt, mleko i ulje i sve lepo umutite mikserom.
  2. Zatim u odvojenoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa to postepeno dodajte u prvu smesu, uz neprestano mešanje.
  3. Na kraju dodajte ajvar i promešajte.
  4. Poređajte papirne korpice za pečenje u kalupe za mafine, pa sipajte smesu u njih (nikako do vrha jer će porasti, dovoljno je najviše do 2/3).
  5. Po želji možete posuti semenkama po izboru.
  6. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok čačkalica zabodena u sredinu projica ne izađe čista.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska proja na listi najboljih hlebova sveta

 

makonda-tracker