nije skupo, a deluje

Kako izgraditi SAVRŠENU FIGURU bez dijete? 6 saveta Megan Markl zbog kojih ćete zauvek zaboraviti na gladovanje

Supruzi princa Harija je na prvom mestu zdravlje kada planira svoj jelovnik, pa neka vas njen vitak stas ne zavara: ona ne gladuje i nije na strogim dijetama, već samo primenjuje ove trikove

Megan Markl se ne menja već godinama, a njena tajna su zdravi izbori u ishranifoto: EPA/NEIL HALL

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa i supruga britanskog princa Harija, oduvek je bila veoma vitka.


Još kada je počinjala karijeru kao glumica, ona je mogla da se pohvali izuzetnim stasom, po kom je postala prepoznatljiva u seriji "Suits", a od udaje za princa Harija 2018. uvek izgleda manje-više isto. Tako se i nakon dve trudnoće brzo vratila svojoj uobičajenoj figuri, a ona je u više navrata pričala o svojim osnovnim principima ishrane.


Megan Markl, naime, nikada nije na dijeti, a strogi režimi za nju ne dolaze u obzir. Stvar u balansu: ona je deo sedmice vegan, a deo jede meso, izvore energije traži u prirodi i ne odriče se pomfrita i alkohola kada ih poželi.

Izbegava hranu koja je "usporava"


– Definitivno se trudim da jede što je moguće "čistije". Pokušavam da izbegnem stvari koje će me učiniti letargičnom i tromom – rekla je vojvotkinja jednom prilikom za magazin Shape. – Uglavnom jedem ribu i povrće, ali sam takođe i gurman.

 

Megan Markl ne mora da pazi na dužinu odeće od napuštanja kraljevske porodice, pa često ističe svoj vitak stasfoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Neophodan joj je jak doručak


Kako tvrde kraljevski biografi Omid Skobi i Kerolin Durand, Megan nikad ne preskače doručak.


Njen jutarnji ritual počinje šoljicom tople vode s kriškom limuna, posle čega je red na njen omiljeni doručak: ovas sa bademovim ili sojinim mlekom, s bananama i agavinim sirupom kao zaslađivačem – napisali su oni u knjizi "U potrazi za slobodom".


Praktikuje vegansku ishranu radnim danima


U razgovoru za Best Health, Megan Markl je otkrila da je smanjila unos mesa da bi poboljšala svoje zdravstveno stanje.


Pokušavam da se hranim veganski tokom nedelje, a onda sam fleksibilnija tokom vikenda – objasnila je.


Ne uskraćuje sebi stvari koje voli


Vojvotkinja priznaje da nekad ne može da odoli brzoj hrani.

 

Megan Markl na događaju magazina Varietyfoto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mogla bih da jedem pomfrit ceo dan. I volim testeninu. Obožavam ugljene hidrate. Ko može da ne voli ugljene hidrate? – istakla je Megan Markl.


Ona veruje da će, ako se liši omiljene hrane, još više žudeti za njom, pa se zato tokom vikenda rado počasti nečim masnijim.

Pije zelene sokove


U razgovoru za Shape, Megan je otkrila su joj izvori energije prirodne namirnice i da odlaskom na kafu "samo povređujemo sebe".


Volim da koristim prirodne izvore energije kao što je zeleni sok. Nešto što uđe u sistem i lepo me podigne – istakla je.

 

Megan Markl trudi se i da ostane fizički aktivnafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Alkohol pije u razumnim granicama


Naravno da ću popiti čašu vina, ukusno je i u tome uživam – rekla je za Best Health. – Radite stvari u kojima uživate, ali umereno. Upoznajte svoje telo, šta je za vas dobro i bićete okej.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje