zdrava dijeta

Bez gladovanja, odricanja i mučenja: Simpatična glumica se juče pojavila UPOLA MRŠAVIJA, a ne krije svoje tajne

Od početka karijere šarmantna Melisa Mekarti, zvezda najpopularnijih holivudskih komedija, suočava se sa osudom i neprijatnim situacijama, a otkako je izgradila samopouzdanje i uvela ove izmene – nestaju i kilogrami!

foto: EPA/PAUL BUCK

U Los Anđelesu je protekli vikend bio veoma uzbudljiv.


Nakon što je prekjuče organizovana 30. dodela SAG nagrada, juče je održana 35. dodela nagrada Udruženja američkih producenata, a najveći uspeh ponovo je pripao "Openhajmeru" Kristofera Nolana.


Na svečanim ceremonijama videli smo mnogo poznatih ličnosti, a na obema je bila glumica Melisa Mekarti, jedna od glavnih zvezda najpopularnijih komedija proteklih godina.

 

Melisa Mekarti i njen suprug i kolega Ben Falkone na dodeli nagrada Udruženja američkih producenata 2024.foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Ona je prve večeri nosila otmenu srebrnu toaletu s drapiranim rukavima, a potom druge burgundi haljinu s metalik odsjajem.

 

Melisa Mekarti na dodeli SAG nagrada 2024.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Mnogi su primetili da Melisa izgleda vitkije nego ranijih godina, a ona je više puta u prošlosti pričala o svojoj borbi protiv viška kilograma, koja traje celog života.

Život Melise Mekarti kao plus size zvezde u Holivudu


Zvezda filma "Mala sirena" objasnila je da se bori da ostane i fizički i mentalno zdrava, ali pod svojim uslovima. Ona je godinama nazivana "najpopularnijom holivudskom buckom", dobijala je uloge u kojima se ismeva njen izgled, a nakon mnogo neprijatnih situacija prihvatila je sebe i sazrela.


Negde u mojim tridesetim, počela sam da razmišljam tako da sam okej s tim ko sam ja – rekla je u intervjuu za People prošle godine. – Ako neko nije oduševljen time, i to mi je okej. U jednom trenutku sam bila u fazonu "Nećeš im se dopasti". To moraš da naučiš na teži način, ali je dobra lekcija.

 

Melisa Mekarti imala je razne neprijatne scene tokom karijere zbog viška kilogramafoto: EPA/PAUL BUCK

Budući da se stalno borila s kilogramima, Melisa je često bila na tzv. pomodnim dijetama, a jedna od najopasnijih stvari kojima se podvrgla je tečna dijeta, kada mesecima nije jela ništa čvrsto i smršala više od 30 kilograma za četiri meseca.


Nikad više to ne bih uradila. Osećala sam se izgladnelo i ludo polovinu vremena – objasnila je ona.

Posebno joj je teško padalo što puniji muškarci nemaju isti tretman kao žene u Holivudu, kao i što je ljudi stalno vraćaju na temu njenih kilograma, pa joj je u jednom intervjuu novinar četiri puta postavio pitanje "je li šokirana što je tako ogromna" uspela u filmskoj industriji. Skoro uvek kad ode u kupovinu, vrati se kući razočarana i praznih ruku, a dešavalo joj se da nijedan dizajner neće da joj obezbedi haljinu za neku svečanost.

 

Melisa Mekartifoto: EPA/PAUL BUCK

Kako je smršala Melisa Mekarti?


Kako je prošle godine pisao The List, glumica je vrlo glasna u svom preziru prema pomodnim dijetama i želi da se fokusira na ishranu bogatu hranljivim materijama.


Umesto da prati neki strog režim ishrane, ona daje prioritet uključivanju određenih elemenata u svoje navike. Uglavnom insistira na konzumiranju nemastih proteina, vlakana, zdravih masti i mnogo voća i povrća.


Kako bi podstakla mršavljenje, glumica uključuje u ishranu zdrave masti iz čia semenki, avokada i bademovog mleka, koji ne samo što smanjuju zapaljenje u organizmu nego sprečavaju i povećanje telesne težine izazvano upalom.

Melisa Mekarti spada u "omiljene holivudske buce" FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Melisa Mekarti spada u "omiljene holivudske buce" FOTO: EPA/PAUL BUCK
Melisa Mekarti spada u "omiljene holivudske buce" FOTO: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Melisa Mekarti spada u "omiljene holivudske buce" FOTO: EPA/PAUL BUCK
Melisa Mekarti spada u "omiljene holivudske buce" FOTO: EPA/PAUL BUCK

Što se tiče proteina, njeni glavni izvori su pileća i ćureća prsa, humus i jaja.
Takođe, jede povrće, kinou, pije sokove od voća i povrća kako bi usporila varenje, poboljšala pokrete creva i ubrzala metabolizam.


Uz to, pije i zeleni čaj, koji sadrži dragocene antioksidanse, a trudi se da izbaci rafinisani šećer i slatkiše uopšte i pije vodu s limunom.

 

Melisa Mekarti već neko vreme je posvećena svom zdravlju i mršavi postepeno i bezbednofoto: EPA/PAUL BUCK

Naravno, fizička aktivnost je posebno važna, a Melisa Mekarti se fokusira na kretanje, pa se trudi da džogira svakodnevno. Uz to, svaki dan joj je namenjen nečemu posebnom: ponedeljkom, sredom i petkom hoda po teretani i radi vežbe s bučicama i na mašinama, dok su utorak i četvrtak rezervisani za razne vežbe, s naglaskom na kardio.


Jednom prilikom je priznala da je koristila i suplemente na biljnoj bazi jer "čak i da je htela, bez toga ne bi uspela".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje