recept

Neizostavna na svakoj trpezi, a može biti i posna: Najbolja DOMAĆA PROJA po receptu za svako domaćinstvo

Mekana domaća proja je savršen dodatak svakom jelu, a po ovom receptu ćete je obožavati.

Recept za preukusnu domaću projufoto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Mekana proja je idealan dodatak svakom jelu i trpezi, a sada sirom postaje posebno ukusna!

 

Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna.

 

Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama.

 

Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa heljdinim ili speltinim brašnom. Što se tiče mleka, možete ga menjati jogurtom ilil vodom, ili čak kombinovati sve troje. 

 

 

Takođe, ako ne želite da stavljate ulje, možete istopiti mast i upotrebiti jednu šolju iste.

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
  • 3 šolje mleka (ili jogurt, ili voda)
  • 3 šolje brašna (belog ili integralnog)
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo

 

Priprema:

  1. Umutite sve sastojke.
  2. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
  3. Pospite po želji susam po vrhu.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.