šta vi mislite?

Za neke VRHUNAC NEUKUSA, drugima SAVRŠENSTVO: Novi trend kojim su žene OPSEDNUTE je suprotan svemu što se nosilo 2023.

Mnogi su se zapitali jesu li u pitanju šale i parodije kad su videli snimke u kojima se propagira ovakav način oblačenja, ali poznate trendseterke već su ga prigrlile

Sofija Vergara često nosi komade koji mogu da se svrstaju u ovaj trendfoto: FIA PICTURES / FIA / Profimedia

Prošlu godinu je, kada je reč o dominantnim trendovima među influenserkama, obeležio tzv. tihi luksuz, na prvom mestu zbog velike popularnosti serije "Naslednici", a ako vam je on predosadan i monoton, novi bi mogao da vam privuče pažnje.


Sudeći po društvenoj mreži TikTok, način oblačenja o kom se najviše priča ovom trenutku je sušta suprotnog tihom luksuzu. On je bučan, upečatljiv, "vrišti "da je u njega uloženo, tu su crna koža, životinjski dezeni, žuto zlato... i zove se "estetika žene mafijaša"!


Tzv. mob-wife aesthetic definitivno je maksimalistički stil u odnosu na donedavno popularni minimalizam "skrivenog bogatstva".

Kako je rođena "estetika žene mafijaša"?


Ovaj trend nastao je u oktobru 2023, kada je Sara Arkuri, popularna tiktokerka koja sebe opisuje kao "izvršnu direktorku žena mafijaša" objavila snimak u kom je odevena na ovaj način.

Dakle – crna koža, vintage krzno, razbarušena podignuta kosa, zlatni nakit, skupocena tašna, baš onako kako biste zamislili suprugu šefa mafije u holivudskom filmu.


Zvuči samo kao šala, ali je uskoro počela da raste popularnost ovom trendu, koji je pomešan s glamurom supermodela devedesetih.

On objedinjuje više mikrotrendova kao što su leopard print, kožne mini-suknje, kapute od veštačkog krzna, masivni nakit od žutog zlata i sl. Kada se oni svi pomešaju, dobija se "estetika žene mafijaša" i opisuje se kao glasan luksuz, suprotno nedavno obožavanom tihom.

 

Rita Ora, pevačica rođena u Prištini, na jugu Srbije, među prvima u svetu slavnih je ponela ovaj trendfoto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tiktokerka Mikejla Toninato, koja je pomogla da se ovaj trend popularizuje, veruje da je u pitanju stil oblačenja koji deluje tako moćno da ne terba da se naziva stilom nečije žene.


Ona je šefica sama po sebi – kaže ona u jednom svom snimku o to je devojka koja se oblači ovako. – To je stav! To je aura!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Frizura koja u trenu skida barem 5 godina