Kad se pretera sa hranom, a masti se natalože, tad je jedino rešenje dijeta, a ovo je ona koja je Marka Kona "spasila" viška kilograma
Čuveni muzičar Marko Kon godinama je muku mučio sa viškom kilograma sve dok jednog dana nije stao na vagu i ona je pokazala trocifren broj od kojeg mu nije bilo prijatno.
Shvatio je da nešto po tom pitanju mora da uradi, pa je odlučio da se raspita o dijetama koje bi mogle da mu pomognu da se reši bespotrebno velikog broja kilograma.
To je na posletku i učinio držeći dijetu oko 3 meseca i tada je uspeo da smrša 36 kilograma. Ovu impozantnu brojku uspeo je da dostigne zahvaljujući jelovniku kojeg se iz dana u dan rigorozno pridržavao.
JELOVNIK MARKA KONA
Marko Kon je tokom 100 dana za sva tri obroka jeo istu vrstu mesa, birajući ona masna. Na primer, ako je doručkovao svinjski vrat, to je i ručao pa i večerao.
Dan 1
Doručak: 3- 4 šnicle svinjskog vrata.
Za šnicle svinjskog vrata potrebno je (za porcije za više osoba): kg svinjskih šnicli od vrata, 3 glavice crnog luka, so i biber (belo vino po želji, 2 dl).
Priprema: šnicle istrljati solju i pobiberiti. Ostaviti ih nekoliko minuta da odstoje pa posudu u kojoj se peku, zagrejati ulje, dodati luk i peći ih dok ne porumene sa obe strane.
Ručak: šnicle svinjskog vrata.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Nutricionisti napominju da uz svaki obrok mora da se jede sveža salata (kupus, zelena, miks)
Između obroka je bilo dozvoljeno dve užine (mlečna, jogurt, mladi sir, kiselo mleko) i druga voćna (maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizle, jagode) i 20 g jezgrastog voća (orasi,lešnici, bademi, pistaći).
Kao prilog uz meso može se dodati: karfiol, brokoli, kelj, prokelj, zelenu boraniju, vrste povrća sa najmanjim sadržajem ugljenih hidrata.
Dan 2
Doručak: biftek.
Ručak: biftek.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Dan 3
Doručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.
Ručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru, dinstane sa lukom i začinima.
Večera: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Dan 4
Doručak: jagnjeći kotleti.
Ručak: jagnjeći kotleti, spremljeni sa povrćem, patlidžanom, paprikom, tikvcom sa začinima
Večera: biftek.
Dan 5
Doručak: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Ručak: propržena mlevena junetina, nekoliko komada.
Primer jela sa mlevenom junetinom
Potrebno je: 1. 5 kg mlevene junetine, 400 g bukovače, kašičica mlevene paprike, 2 dl soka od paradajza, 100 g slanine, 3 dl juneće supe, 5 kašika ulja, kašika gustina, origano, mešavina začina, so, biber, kašika ulja, kašika gustina i praziluk.
Večera: pileći ražnjići sa slaninom.