ukus je fantastičan

Nemasni OSLIĆ IZ RERNE gotov na brzinu: Fenomenalna ideja za bogat POSNI RUČAK za celu porodicu (RECEPT)

Ako ne jedete oslić zbog dugotrajnog prženja u dubokom ulju, ovaj recept će vam biti od koristi u danima posta

Sočni i nemasni pečeni oslić iz rernefoto: Peredniankina/Shutterstock

Oslić uvaljan u brašno obično se priprema u dubokom ulju, zbog čega bude nešto masniji nego što biste želeli. 

 

Takođe, prženje traje dugo, a na kraju niste zadovoljni rezultatom, ali za to postoji rešenje.

 

Jednostavno, odaberite recept za pripremu oslića u rerni, koja je i brža i lakša.

Oslić pečen u rerni


Sastojci:

 

  • 1 kilogram ribe
  • 10 kašika kukuruznog brašna
  • 2 kašike mlevene paprike
  • ulje po potrebi
  • so, suvi začin i biber po ukusu
  • po želji origano i/ili ruzmarin


Priprema

 

  1. Dobro očistite ribu i usolite je veče ranije, a možete i nekoliko sati pre pečenja.
  2. U jednu posudu sipajte mlevenu papriku i brašno, pa to dobro promešajte.
  3. Uvaljajte ribu sa svih strana u brašno s mlevenom paprikom.
  4. Obložite posudu za pečenje pek-papirom, pa poređajte ribu.
  5. Odozgo prelijte uljem (dosta je jedna do dve kašike), pa pospite ruzmarinom i/ili origanom.
  6. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

Dodatni savet za bogato posno jelo

 

Po želji oko ribe možete poređajte kriške krompira i pakovanje očišćenih šampinjona i imate fenomenalan posni ručak.

 

BONUS VIDEO

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka