Ako ne jedete oslić zbog dugotrajnog prženja u dubokom ulju, ovaj recept će vam biti od koristi u danima posta
Oslić uvaljan u brašno obično se priprema u dubokom ulju, zbog čega bude nešto masniji nego što biste želeli.
Takođe, prženje traje dugo, a na kraju niste zadovoljni rezultatom, ali za to postoji rešenje.
Jednostavno, odaberite recept za pripremu oslića u rerni, koja je i brža i lakša.
Oslić pečen u rerni
Sastojci:
- 1 kilogram ribe
- 10 kašika kukuruznog brašna
- 2 kašike mlevene paprike
- ulje po potrebi
- so, suvi začin i biber po ukusu
- po želji origano i/ili ruzmarin
Priprema
- Dobro očistite ribu i usolite je veče ranije, a možete i nekoliko sati pre pečenja.
- U jednu posudu sipajte mlevenu papriku i brašno, pa to dobro promešajte.
- Uvaljajte ribu sa svih strana u brašno s mlevenom paprikom.
- Obložite posudu za pečenje pek-papirom, pa poređajte ribu.
- Odozgo prelijte uljem (dosta je jedna do dve kašike), pa pospite ruzmarinom i/ili origanom.
- Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
Dodatni savet za bogato posno jelo
Po želji oko ribe možete poređajte kriške krompira i pakovanje očišćenih šampinjona i imate fenomenalan posni ručak.
BONUS VIDEO
Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka
( Glossy.rs )