njami

Bez mesa, brze, slasne i PREUKUSNE: Posne PUNJENE PAPRIKE po receptu Dragane Katić

0

Voditeljka Dragana Katić otkrila je svoj recept za punjene paprike bez mesa.

Dragana Katić obožava da priprema hranu za najmilije
Dragana Katić obožava da priprema hranu za najmilijefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Dragana Katić jedna je od najpoznatijih TV lica na našim prostorima.

 

Kada nije u studiji i ne snima emisiju "Nikad nije kasno", onda uživa da provodi vreme kod kuće i da priprema obroke za svoje najmilije.

 

Ovog puta vam predstavljamo njen recept za punjene paprike bez mesa, koji se sprema veoma brzo i jednostavno, a koji na prvu osvaja sva čula i mami na još.


Sastojci:

 

  • 500 g pirinča
  • 2-3 šargarepe
  • 1 krompir
  • 1 tikvica
  • 1/2 l paradajza
  • 8 paprika


Priprema:

 

Paprike oprati i izdubiti. Staviti pirinač da se kuva, a za to vreme izrendati krompir, šargarepuo i tikvicu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock/stockcreations

Potom ih dinstati na laganoj vatri.

 

Kada se izdinsta, dodati pirinač i začine po želji.

 

Kada se fil ohladi, napuniti paprike, pa u nauljenu vatrostalnu činiju ređati punjene paprike i preliti ih kuvanim paradajzom.

 

Peći ih na 220 stepeni oko sat vremena, a potom skinuti poklopac i peći još pola sata na 180 stepeni. 

 

BONUS VIDEO

 

"ŠAŠA POPOVIĆ NIJE HTEO DA ME ZAPOSLI JER SAM BILA DEBELA!" Dragana Katić: Došla sam kod njega u miniću, a on je OSTAO U ŠOKU

 

 

makonda-tracker