Kako da spremite sočan i ukusan prebranac po meri cele porodice?
Prebranac je mnogima na vrhu liste najukusnijih posnih jela u kojima uživa cela porodica.
On spada u jednostavna, a zasitna i preukusna jela koja se pripremaju od nekoliko sastojaka i koja svojim ukusom i mirisom osvajaju sva čula.
Sastojci:
- 700 gr pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprati i naliti vodom da prenoći.
Sutradan isprati, naliti novom vodom, dodati 2 do 3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu te pustiti ga da se kuva.
Za to vreme, propržite praziluk isečen na krugove i crni luk.
Dinstati oko pola sata da omekša. Potom u luk dodati soli, aleve paprike i tucane paprike
U vatrostalnu činiju staviti na dno kuvani pasulj, preko luk, pa pasulj, luk i tako dok ne potrošite celu masu s tim što gore treba da ostane pasulj.
Staviti odozgore malo ulja i stavite u rernu da se peče 30 minuta na temperaturi oko 200 stepeni.
Voditi računa da ostane malo "čorbice" u prebrancu kako ne bi bio suv.
BONUS VIDEO
DA LI STE ZNALI DA ZA NAJBOLJI PASULJ TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK?