posno

Sočan ručak prste da poližeš: Starinski recept za najukusniji PREBRANAC koji ste ikad probali

0

Kako da spremite sočan i ukusan prebranac po meri cele porodice?

Prebranac ne mora da bude rezervisan samo za praznične dane
Prebranac ne mora da bude rezervisan samo za praznične danefoto: Shutterstock/AS Foodstudio

Prebranac je mnogima na vrhu liste najukusnijih posnih jela u kojima uživa cela porodica.

 

On spada u jednostavna, a zasitna i preukusna jela koja se pripremaju od nekoliko sastojaka i koja svojim ukusom i mirisom osvajaju sva čula.

 

Sastojci:

 

  • 700 gr pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list
  • biber mleven
  • biber u zrnu

Priprema:

 

Pasulj dobro oprati i naliti vodom da prenoći.

 

Sutradan isprati, naliti novom vodom, dodati 2 do 3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu te pustiti ga da se kuva.

 

Za to vreme, propržite praziluk isečen na krugove i crni luk. 

 

Dinstati oko pola sata da omekša. Potom u luk dodati soli, aleve paprike i tucane paprike

 

U vatrostalnu činiju staviti na dno kuvani pasulj, preko luk, pa pasulj, luk i tako dok ne potrošite celu masu s tim što gore treba da ostane pasulj.

 

Staviti odozgore malo ulja i stavite u rernu da se peče 30 minuta na temperaturi oko 200 stepeni.

 

Voditi računa da ostane malo "čorbice" u prebrancu kako ne bi bio suv. 

 

BONUS VIDEO

 

DA LI STE ZNALI DA ZA NAJBOLJI PASULJ TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK?

 

 

 

 

 

makonda-tracker