malo ko zna

OBOŽAVALI smo ga u čuvenim serijama: Znate li koji srpski glumac je postao ZET pokojnog Aleksandra Tijanića?

Ove godine navršava se decenija od smrti Aleksandra Tijanića, a mnogi ne znaju koji glumac mu je postao zet.

prošlo je 10 godina od smrti aleksandra tijanićafoto: Dado Đilas

Ove godine se navršava jedna decenija od smrti Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS-a i novinara koji je ostavio velikog traga u ovoj profesiji u Srbiji.

 

Preminuo je 28. oktobra 2013. godine, ispred ulaza zgrade na Novom Beogradu, gde je živeo sa porodicom.

 

Aleksandar Tijanić je bio u dugogodišnjem braku sa suprugom Keti, s kojom se retko pojavljivao u javnosti , osim na ponekom koncertu, na primer, nastupu Monserat Kabalje ili Harisa Džinovića. Njih dvoje dobili su ćerku Zaru i sina Stefana.

 

Tijanićeva ćerka Zara, po profesiji pravnica, još dok joj je otac bio živ, udala se za glumca Jakova Jevtovića.

 

jakov jevtović na premijeri filma "oluja"foto: Marija Mladjen/ATAImages

Jakov je sin glumca i profesora Fakulteta dramskih umetnosti Vladimira Jevtovića, ali i brat glumca Ivana Jevtovića. Jakov i Ivan imaju još jednog brata Rastka Jevtovića, koji je najstariji i bavi se dramaturgijom.

 

Jakov je osam godina mlađi od Ivana, a ljubitelji serija imali su prilike da ga gledaju u "ostvarenjima "Cvat lipe na Balkanu", "Nepobedivo srce", "Urgentni centar", "Kalkanski krugovi", "Aleksandar od Jugoslavije", "Pevačica"...

 

Inače, velika Jakovljeva ljubav je kulinarstvo.

 

Pre nekoliko godina je pričao kako je otvorio restoran, a svoju veliku strast prema kuhinji nam je pokazao u brojnim kulinarskim emisijama u kojima je učestvovao.

 

jakov jevtović pronašao se u kulinarstvufoto: youtube screenshot/mondo tv

Imao sam jedan prekid u pozorištu, imao sam potrebu da promenim način života, da izađem iz tog učaurenog pozorišnog kruga i onda sam skapirao da hoću da se bavim ovim, s tim što oko te klope koju sam počeo da radim nisam znao praktično ništa i nisam imao prethodnog restoranskog iskustva, tako da je Youtube tu odigrao dosta i onda kroz lično iskustvo i rad, vidim tu taj napredak koji mi se dešava — ispričao je Jakov u emisiji Viral.

 

Bonus video

Poznati glumac o postavljanju granica u glumi