umetnička porodica

Najbolji kuvar među srpskim glumcima: Često ga gledamo na TV, a nismo znali da je on mlađi brat Ivana Jevtovića

0

Ivan Jevtović ima rođenog brata koji se takođe bavi glumom.

 

Ivan Jevtović
Ivan Jevtovićfoto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Porodica Jevtović očigledno ima veliki dar za umetnost. Naime, naš poznati glumac Ivan Jevtović, koji je neko vreme bio i pevač kultnog benda Deca loših muzičara, ima rođenog brata Jakova Jevtovića.

 

Jakov je rođen 1980. godine, što znači da je punih osam godina mlađi od Ivana. Pojavljivao se u brojnim filmovima i serijama kao što su Lisice, Četvrti čovek, Ranjeni orao, Greh njene majke, Cvat lipe na Balkanu, Bela lađa, Žigosani u reketu...

 

Ipak, publika ga je malo bolje primetila u Kalkanskim krugovima gde tumači Vuka, dok je u Aleksandru od Jugoslavije igrao našeg velikog matematičara Milutina Milankovića.

 

No, velika Jakovljeva ljubav je kulinarstvo. Pre nekoliko godina je pričao kako je otvorio restoran, a svoju veliku strast prema kuhinji nam je pokazao u brojnim kulinarskim emisijama u kojima je učestvovao.

 

Na neki način se može reći da je on jedan od najvećih gurmana među glumcima.

 

Jakov je veliki gurman
Jakov je veliki gurmanfoto: youtube screenshot/mondo tv

— Imao sam jedan prekid u pozorištu, imao sam potrebu da promenim način života, da izađem iz tog učaurenog pozorišnog kruga i onda sam skapirao da hoću da se bavim ovim, s tim što oko te klope koju sam počeo da radim nisam znao praktično ništa i nisam imao prethodnog restoranskog iskustva, tako da je Youtube tu odigrao dosta i onda kroz lično iskustvo i rad, vidim tu taj napredak koji mi se dešava — ispričao je Jakov Mariji Atankasković u emisiji Viral.

 

Jakov je kroz jednu jako simpatičnu anegdtodu objasnio zašto se on kao glumac bavi i drugim poslom.

 

Jakova smo gledali u brojnim kulinarskim emisijama
Jakova smo gledali u brojnim kulinarskim emisijamafoto: youtube screenshot/mondo tv

Ima jedna super anegdota, verujem da je istinita, to mi je neko rekao na snimanju, Danijel Dej Luis, glumac i oskarovac, sreo je Radeta Šerbedžiju nešto nedavno, a Danijel je inače obućar, on ima obućarsku radnju u Firenci, stalno ima te odlaske iz glume, nezadovoljan je, napustio je premijeru "Bandi Njujorka". Uglavnom, sretne Radeta Šerbedžiju i pita ga Danijel: "Šta radiš?", "Pa, ništa, glumom se bavim" i Danijel mu je rekao: "Glumom?! Pa, kako vas nije sramota?", u smislu kako je moguće da se samo baviš glumom — ispričao je Jakov kroz smeh.

 

Jakov je, po podacima koji se mogu videti na internetu, srećno oženjen Zarom Jevtović, sa kojom ima ćerku Evu.

 

 

makonda-tracker