na brzinu

5 sastojaka, a gotovo za samo 5 minuta: Superkremasti TIRAMISU laganiji od oblaka (RECEPT)

S piškotama ili s keksom, ova poslastica biće veličanstvenog ukusa, a da biste je napravili potrebno vam je malo sastojaka i svega nekoliko  minuta

kremasti italijanski tiramisu bez piškotafoto: The Happy Pear, Youtube Printscreen

Tiramisu, poslastica koja spada u dragulje italijanske kuhinje, zvanično je jedne od najboljih na svetu, veoma je popularan, a njegovo ime znači "pokupi me" ili "razveseli me".


Teško da bilo ko posle uživanja u tiramisuu neće biti makar trunčicu bolje raspoložen, a ovaj slatkiš po postiže uz pomoć božanstvenog ukusa kafe, slatkog keksa, kakao praha i šlaga, koji treba umutiti što čvršće.


Iako je uobičajeno da se za tiramisu koriste piškote, za ove brze domaće varijante možete upotrebiti bilo koji keks, pa čak i čokoladni, a rezultat će biti dezert koji se pamti.

 

Sastojci:

 

  • 500 grama šlaga
  • 50 grama kakao praha
  • 60 grama šećera u prahu
  • 300 ml jake kafe
  • 500 grama piškota ili bilo kog drugog keksa

 

kremasti italijanski tiramisu možete praviti s piškotama ili s bilo kojim drugim keksomfoto: The Happy Pear, Youtube Printscreen

 

Priprema

 

  1. Skuvajte jaku kafu, pa joj dodajte tri kašike šećera u prahu.
  2. Napravite šlag dok ne bude fino gust i čvrst, pa ubacite i tu tri kašike šećera u prahu.
  3. Umočite svaku piškotu ili keksić u kafu, pa ređajte po kalupu za tortu.
  4. Potom preko toga nanesite šlag, pa pospite prosejanim kakao prahom.
  5. Zatim ponovo ređajte keks umočen u kafu, nanesite još jedan sloj šlaga, pa opet pospite kakaoom.
  6. Stavite u frižider da se stegne i služite uz kaficu.

 

Pogledajte uputstvo.

 

BONUS VIDEO

Recept za pirinčane čoko kuglice