icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

očaravajuće

ČOKOLADNA KORA PRELIVENA KAFOM JE NESTVARNOG UKUSA: KAPUĆINO KOLAČ je poslastica iz mašte sladokusaca

Podeli:

Mekan i sočan kapućino kolač, topi se u ustima.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 250 g putera
  • 280 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 4 jajeta
  • 150 ml jogurta
  • kašičica ekstrakta vanile
  • kašika kakaoa
  • 100 ml jake kafe

 

Za preliv:

 

  • 140 g šećera u prahu
  • 350 g maskarpone ili drugog neslanog sira


Priprema

 

Uključite rernu na 180 C. U pleh za pečenje stavite pek papir, piše Stvar ukusa.

 

Umutite puter, brašno, šećer, prašak za pecivo, jaja, jogurt, vanilu, kakao i polvinu pripremljene kafe. Homogenu smesu zatim sipajte u pleh i pecite oko 30-40 minuta (proverite čačkalicom da li je pečen). Poprskajte ostatkom kafe i ostavite da se ohladi.


Umutite neslani sir sa šećerom u prahu i time nafilujte ohlađeni kolač. Kolač ukrasite po želji (kakaom, bombonicama od kafe, perlicama…).

 

 

Inicijalizacija u toku...