Mekan i sočan kapućino kolač, topi se u ustima.
Sastojci:
- 250 g putera
- 280 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 250 g šećera
- 4 jajeta
- 150 ml jogurta
- kašičica ekstrakta vanile
- kašika kakaoa
- 100 ml jake kafe
Za preliv:
- 140 g šećera u prahu
- 350 g maskarpone ili drugog neslanog sira
Priprema
Uključite rernu na 180 C. U pleh za pečenje stavite pek papir, piše Stvar ukusa.
Umutite puter, brašno, šećer, prašak za pecivo, jaja, jogurt, vanilu, kakao i polvinu pripremljene kafe. Homogenu smesu zatim sipajte u pleh i pecite oko 30-40 minuta (proverite čačkalicom da li je pečen). Poprskajte ostatkom kafe i ostavite da se ohladi.
Umutite neslani sir sa šećerom u prahu i time nafilujte ohlađeni kolač. Kolač ukrasite po želji (kakaom, bombonicama od kafe, perlicama…).
( Izvor: Stvar ukusa )