Uz parče hleba ili omiljeno jelo: pinđur je raj za nepca.
Priprema zimnice trenutno je preokupacija svih domaćica koje vole da kod kuće tokom zime uživaju u domaćim proizvodima.
Ukoliko volite pinđur, a još uvek niste pronašli odgovarajući recept, preporučujemo vam da isprobate tradicionalni makedonski recept za ovu pikantnu zimnicu.
Sastojci:
- 3 kg crvene paprike
- 1,5 kg patlidžana
- 1,5 kg paradajza
- 150 gr belog luka
- 2 dl ulja
- 250 gr ljutih papričica
- 1 kašika šećerea
- 1 kašika soli
Priprema:
Ispecite patlidžan, paprike i paradajz, pa ih oljuštite i sameljite na mašini za meso.
U veću šerpu stavite ulje da se zagreje, pa sipajte samleveno povrće.
Dok se sve polako krčka, dodajte so, šećer i naseckani beli luk.
Pustite da se lagano dinsta 10 do 15 minuta, a pred sam kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano ispekli.
Vodite računa da se ne raspadnu, već da ostanu cele.
Vrući pinđur sipajte u tople, sterilizovane tegle, zatvorite ih, okrenite naopačke i ostavite da se ohlade preko noći.
BONUS VIDEO
"KAKO SAM SA PAMELOM ANDERSEN PEKAO AJVAR" poznati glumac otkriva u emisiji "Pusti brigu": Znate li kako ona peče paprike!?