brzinski recept

Bez kvasca, ali sa TAJNIM SASTOJKOM koji omekšava testo: Domaćinske SLATKE KIFLICE kakve do sad niste probali

Isprobajte brzinski recept za slatke kiflice bez kvasca koje se tope u ustima

brzi recept za slatke kiflice sa orasima, mekane kao dušafoto: Bojan Pavlukovic/Shutterstock

Ko još ne voli kiflice?!

 

Bilo da su slane ili slatke, kiflice su mnogima omiljena đakonija, a nema ništa lepšeg i mekšeg od domaćih kiflica, iznetih pravo iz rerne na trpezu.

 

Ako volite da se zasladite domaćim kiflicama, probajte ovaj recept, malo drugačiji, bez kvasca, ali sa kiselom pavlakom u testu, što ga čini mekanim, a sa fenomenalnim punjenjem od oraha.

 

 

Odličan izbor za ljubitelje oraha i fenomenalna kombinacija ukusa, a spremaju se vrlo brzo i prilično jednostavno.

 

Sastojci:

 

  • 280 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice vanilin šećera
  • 80 g putera
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 žumance

 

i za nadev:

 

  • 1 belance
  • 40 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • šećer u prahu

 

 

Priprema:

  1. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer, pa dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Sjedinite.
  2. Dodajte pavlaku i žumance. Umesite glatko testo.
  3. Ubacite u kesu i stavite u frižider da odstoji 10-15 minuta.
  4. Belance, šećer i vanilin šećer umutite u čvrst šne, pa dodajte mlevene orahe. Lepo sjedinite.
  5. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite u tanak krug i isecite trouglove, a potom svaki nafilujte i urolajte.
  6. Poređajte na pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od rerne.
  7. Uvaljajte u šećer u prahu i služite se.

Mali savet: U kesu punu šećera u prahu stavite kiflicu, malo "protresite" kesu i izvadite kiflicu.

 

Bonus video

Kiflice od prhkog testa s višnjama