Isprobajte preukusnu tortu s keksom, vanila filom i lešnicima.
(Skoro) svi volimo torte i kolače, ali mnogima su omiljeni za pripremu baš oni koji se lako i jednostavno "smućkaju", a imaju odličan ukus.
Ovaj recept ne iziskuje mnogo truda i vremena, a odličan je izbor za nenajavljene goste ili ako nemate ništa slatko u kući, a želite da se počastite...
Ova brza keks-torta je baš za takve prilike!
Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 30 g brašna
- 30 g gustina / kukuruznog skroba
- 520 ml mleka + malo za umakanje keksa
- 60 g putera
- 350 g kakao keksa
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 90 g seckanog lešnika
Priprema:
- Umutite jaje sa šećerom, prstohvatom soli i vanilom.
- Dodajte brašno i gustin
- Lepo sjedinite smesu i dodajte mleko.
- Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda na umerenoj vatri kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
- Dodajte puter i sve lepo sjedinite da se otopi.
- U tepsiju poređajte keks koji ste malo namočili u mleku (ne previše, da se ne raspadne), pa sipajte fil, pa redom sloj keksa, pa filma, dok se ne istroši materijal. Poslednji sloj treba da vam bude fil.
- Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte.
- Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne.
Bonus video
Najbrža čokoladna torta
( Glossy )