recept

Nema bolje salate za svaki tip proslava, za doručak, ručak ili večeru! MIMOZA je kraljica salata, a sprema se ultralako

0

Probajte recept za mimoza salatu, koja je idealan izbor za svaki obrok ili proslavu.

mimoza salata je mnogima omiljena kao prilog jelu ili samostalan obrok
mimoza salata je mnogima omiljena kao prilog jelu ili samostalan obrokfoto: shamiltural7/shutterstock

Kad ste u nedoumici koju salatu napraviti za slavu, rođendan, kao prilog jelu ili kao samostalan obrok, mimoza salata je uvek odličan izbor! Sprema se lako, svi je vole, a možete kombinovati sastojke onako kako vam najviše odgovara.

 

Najbolja stvar u vezi s mimozom, osim ukusa, jeste što lako možete izbaciti neki sastojak koji vam se ne dopada, ubaciti novi, a ništa ne škodi ukusu, naprotiv, u svakoj varijanti je preukusna!

 

Sa slojevima i ređanjem sastojaka se takođe možete igrati kako vam odgovara, a ako nešto nemate kod kuće, opet će ispasti fantastično.

 

Sastojci:

 

  • 3 skuvana krompira
  • 200 ml majoneza
  • 100 ml pavlake
  • 1 veći pileći batak (mogu i pileće grudi)
  • 3 šargarepe
  • 4 jaja
  • 150 gr kačkavalja
  • suhomesnato po želji (oko 150 gr)
  • kiseli krastavčići po želji
  • so i biber po želji

 

Priprema:

  1. Skuvajte krompir, jaja i piletinu.
  2. Mimoza salata se pravi tako što se ređaju slojevi sastojaka.
  3. U okruglu vatrostalnu činiju, pleh ili kalup izrendajte krompir i lepo ga poravnajte.
  4. Majonez i pavlaku pomešajte, pa potom preko krompira nanesite oko trećinu smese i lepo premažite.
  5. Skuvanu piletinu začinite, pa sitno nacepkajte i sipajte preko sloja od pavlake i majoneza.
  6. Ponovo sipajte tanak sloj smese od pavlake i majoneza i izravnajte.
  7. Šargarepu narendajte i sipajte preko poslednjeg sloja i lepo izravnajte.
  8. Ponovo sledi tanak sloj pavlake i majoneza...
  9. Skuvana jaja izrendajte i naređajte preko poslednjeg sloja.
  10. Ako imate kisele krastavčiće, i njih izrendajte, a isto važi i za suhomesnato.
  11. Nema posebnog pravila, pa možete slojeve kombinovati kako god želite, a bitno je da donji sloj bude od krompira, a gornji od kačkavalja.
  12. Preko poslednjeg sloja ponovo nanesite pavlaku i majonez, a na vrhu izrendajte kačkavalj. Time završavate mimozu, kako god da ste kombinovali unutrašnje slojeve.

Bonus video

Salata od sveže šargarepe

 

makonda-tracker