Okolo hrskav, unutra sočan i mekan
Ljubetilji jela poput pita i bureka dobro znaju koliko je teško odoleti im kada zamirišu. Bilo da je reč o onom sa sirom, mesom ili krompirom, osećaj je jednostavno neodoljiv.
Sada vam dopnosimo recept za domaći burek koji se pravi u tiganju i svojim ukusom je daleko od bilo kog kupovnog.
Još jedna prednost je što se brzo sprema i možeta ga praviti u varijanti koju vi najviše volite.
Potrebno je:
- 1/2 pakovanja gotovih kora
- 2 jaja
- 1 šolja (200 ml) mleka
- 1 šolja ulja
- Sir
- peršun
Priprema:
Pvo podmazite tiganj. Zatim ga obložite jednom celom korom. U teglu stavite jaja, mleko i ulje, zatvorite i dobro izmućkajte. Tim filom malo isprskate prvu koru, zatim ređajte još 4 kore koje ste prethodno iskidali.
Nakon toga ponovo jaja i mleko, a onda sir ili meso, peršun, zavisi sve šta želite. Potom odozgo ušuškajte sa još 2,3 kore, preko fil (jaja, mleko), savijete krajeve (kao u videu) i još malo preliva.
Pokrijete poklopcem i stavite na umerenu vatru desetak minuta, zatim okrenete još 5 i to je to. Još bolja varijanta je ako imate vremena da ga ostavite malo u frižider da odmori pre prečenja, a može čak i celu noć.
Nakon 15 minuta burek je gotov, spolja hrskav, unutra mekan, tako da ćete uživati svim čulima.
Bonus video:
Kako da napravite sladoled bez šećera?