njami, topi se

Zaboravite sve recepte za pitu koje znate! Burek iz tiganja je apsolutni pobednik, a pravi se za svega 15 minuta

Okolo hrskav, unutra sočan i mekan 

foto: Instagram / 5cayikramlar

Ljubetilji jela poput pita i bureka dobro znaju koliko je teško odoleti im kada zamirišu. Bilo da je reč o onom sa sirom, mesom ili krompirom, osećaj je jednostavno neodoljiv.

 

Sada vam dopnosimo recept za domaći burek koji se pravi u tiganju i svojim ukusom je daleko od bilo kog kupovnog.

 

Još jedna prednost je što se brzo sprema i možeta ga praviti u varijanti koju vi najviše volite. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 1/2 pakovanja gotovih kora 
  • 2 jaja
  • 1 šolja (200 ml) mleka
  • 1 šolja ulja
  • Sir
  • peršun

 

 

Priprema:

 

Pvo podmazite tiganj. Zatim ga obložite jednom celom korom. U teglu stavite jaja, mleko i ulje, zatvorite i dobro izmućkajte. Tim filom malo isprskate prvu koru, zatim ređajte još 4 kore koje ste prethodno iskidali.

 

Nakon toga ponovo jaja i mleko, a onda sir ili meso, peršun, zavisi sve šta želite. Potom odozgo ušuškajte sa još 2,3 kore, preko fil (jaja, mleko), savijete krajeve (kao u videu) i još malo preliva. 

 

Pokrijete poklopcem i stavite na umerenu vatru desetak minuta, zatim okrenete još 5 i to je to. Još bolja varijanta je ako imate vremena da ga ostavite malo u frižider da odmori pre prečenja, a može čak i celu noć.


Nakon 15 minuta burek je gotov, spolja hrskav, unutra mekan, tako da ćete uživati svim čulima.

 

Bonus video:

 

Kako da napravite sladoled bez šećera?