Tri sastojka, začini i 10-ak minuta posla – to je sve što vam treba da dobijete hranljiv, zasitan i vrlo ukusan obrok
Popularni omlet-mafini uvek su zgodan izbor kada nemate mnogo vremna (ili volje) da se dugo zadržite u kuhinji, a želite hranljiv obrok koji lako može i da se spakuje.
Ova varijanta pečenog omleta, u obliku mafina, obiluje hranljivim materijama, daće vam energiju i božanstvenog je ukusa.
Zahvaljujući kačkavalju i siru biće još sočniji, a po želi im možete dodati i seckanu slaninu, papriku... šta god poželite!
Sastojci:
- 6 celih jaja
- 6 kašika rendanog sira po ukusu
- 6 kašika mleka (na sobnoj temperaturi)
- so i biber po ukusu
Priprema
- Odvojte belanca od žumanaca, pa umutite žumanca mikserom ili žicom.
- Tome dodajte mleko i sir i nastavite da mutite još minut.
- Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg.
- Kašikom, malo po malo, sipajte dobro umućena belanca u smesu sa žumancima, mlekom i sirom.
- Potom začinite po ukusu i sve dobro promešajte.
- Sipajte u kalupe za mafine, koje ste prethodno podmazali uljem ili ih obložili korpicama za pečenje.
- Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
BONUS VIDEO
Mafini sa bananama i kikiriki puterom
( Glossy )