icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

da li ste znali?

SLUČAJNO STE PRESOLILI PRIPREMLJENI PASULJ? Ne brinite, donosimo vam 6 efikasnih saveta, koji će popraviti ukus!

Podeli:

Svima se bar jednom desilo prezačinjeno jelo, koje je bilo spremno za bacanje, ali to je sada prošlost.

Stižu vam gosti na nedeljni ručak, a vi ste presolili pasulj? Ne brinite, uz ove savete niko neće primetiti da se bilo gde omanuli.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Stižu vam gosti na nedeljni ručak, a vi ste presolili pasulj? Ne brinite, uz ove savete niko neće primetiti da se bilo gde omanuli.

 

1. Prva varijanta je da nasečete jabuku na komade i da je stavite da se kuva deset minuta zajedno sa pasuljem. Ona će apsorbovati višak soli i nakon toga je možete izvaditi iz jela.

 

2. Druga ideja za popravljanje presoljenog pasulja je da oljuštite i nasečete jedan ili dva krompira na komade i da ih stavite da se kuvaju sa pasuljem. Nakon deset minuta izvadite krompir i probajte jelo. Pasulj će biti manje slan i biće dobar za jelo.

 

3. U šerpu sa presoljenim pasuljem možete da stavite i sirovi pirinač na 5-10 minuta. Uzmite čistu pamučnu krpu, stavite pirinač u nju, pa sve stavite u pasulj. Kada ste stavili pirinač u pasulj, ostavite ga da se kuva. Nakon 10 minuta izvadite zavežljaj. Pirinač upija višak soli iz jela.

 

Pasulj
foto: Shutterstock

4. Istu proceduru možete napraviti i sa brašnom umesto pirinča.

 

5. Možete da stavite i krišku prepečenog hleba u pasulj. To će takođe smanjiti slanost pasulja, jer će hleb apsorbovati pasulj.

 

6. U pasulj sa malo više soli možete da dodate paradajz ili paradajz pire. Efekat će biti smanjenje slanoće pasulja. Paradajz idealno ide uz pasulj i možete biti mirni što se tiče ukusa pasulja. Ovim postupkom ćete samo regulisati količinu soli u jelu.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...